Uppsala, Centrala Uppsala

Kransen


  • Adresser: Svartbäcksgatan 1B-5 / S:t Persgatan 7 / Påvel Snickares gränd 3
  • Byggt/ombyggt: 1906/1980
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2022)
  • Kontor: 2 125 m2
  • Butik: 5 015 m2
  • Bostäder: 1 582 m2
  • Övrigt: 451 m2
  • Arkitekt: Viktor Holmgren, Fritz Ullrich och Eduard Hallquisth
För hyresgäster

Om fastigheten

Ett historiskt och modernt arbetsutrymme mitt i city
Utforska en unik arbetsmiljö i centrala Uppsala på Svartbäcksgatan. Här flödar livet dygnet runt med en blandning av kontor, butiker och bostäder. Delen nära Stora torget är byggd 1906 och den rosa byggnaden vid Celsiustorget är från 1929. Charmigt och modernt möts i denna fastighet miljöcertifierad med LEED Guld. Med tåg och bussar bara 600 meter bort samt garage i huset blir resan hit enkel. Stans cykelvägar gör det även smidigt för cykelpendlare.
  
En dynamisk arbetsmiljö i livfulla kvarter  

Stora torget och Uppsalas restaurangkvarter erbjuder en levande atmosfär för arbetspauser och effektiva lunchmöten. Konst, historiska platser och kulturella sevärdheter skapar en inspirerande atmosfär. Längs Fyrisån sträcker sig vackra joggingstigar för motionären. Fastigheten ligger centralt med närhet till shopping, restauranger och kommunikationer, vilket skapar en dynamisk arbetsmiljö där arbete och personlig utveckling möts.

Service i närområdet

Fastigheten ligger ett stenkast från Uppsalas gågata med alla dess butiker, restauranger och caféer, och med några minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt. All tänkbar service och kommunikation finns helt enkelt inom räckhåll.

Närservice
Apoteket Kronan på Svartbäcksgatan 8.
Apoteksgruppen på Dragarbrunnsgatan 48B.
ICA Supermarket i S:t Persgallerian på Svartbäcksgatan 9.
Hemköp i Svava Matgalleria på Dragarbrunnsgatan 50.
Systembolaget på Dragarbrunnsgatan 48A.

Träning och hälsa
Fitness 24 Seven på Påvel Snickares gränd 1.
Fitness 24 Seven på Bangårdsgatan 9.
Actic Uppsala Centralbadet på S:t Persgatan 4.

Kommunikationer

Med ett par minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt och det är enkelt att transportera sig till och från kontoret med såväl cykel eller bil som kommunalt.

Tåg
Uppsala Centralstation och Resecentrum är ett kommunikationsnav för buss- och tågtrafik. Avståndet till Stockholms Central är tidsmässigt ca 40 minuter från Uppsala och hit kör såväl SJ som SLs pendeltåg flera gånger i timmen. Pendeltåget stannar även på Arlanda. Upptåget, som trafikerar Gävle-Uppsala, har många dagliga avgångar.

Länk till SJs webbplats
Länk till SLs webbplats

Buss
Närmaste busstation är Stora Torget. Busstationen Stadshuset på Kungsgatan ligger också bara några minuters promenad bort.

Från centralstationen och Resecentrum går förutom flertalet stadsbussar även regionala bussar mot såväl Enköping eller Västerås som Norrtälje och Östhammar.

För tidtabeller och mer info se ULs hemsida:
Länk till Uppsala Buss (UL) webbplats

Bilpool
I parkeringsgaraget på nedre plan i närliggande Svava Matgalleria (infart Dragarbrunnsgatan 50) finns en elpoolbil från M som är tillgänglig för alla. För medlemskap och villkor se M:s hemsida.

Parkering & laddplatser

Parkering
Bilparkering finns i garaget på fastighetens nedre plan med infart från Påvel Snickares gränd 3. Parkeringsmöjlighet finns även i angränsande fastighets garage med infart från Påvel Snickares gränd 1.

 I garaget finns två laddplatser till förhyrning.  

Securitas Parkering ansvarar för uthyrningen av parkeringsplatser i dessa garage. För att hyra en plats eller om du har frågor som rör din parkering kontaktar du Securitas parkeringssupport på vasakronan.parkering@securitas.se eller 010-470 54 43.

När du har ett parkeringsavtal med Securitas kan du enkelt hantera din parkering i appen Securitas Parkering. Du kan även logga in via webbportalen parkering.securitas.se om du inte vill använda appen. Du är själv ansvarig för att fordonets registreringsnummer och registreringsnumret som står på tillståndet överensstämmer. Du som tillståndsinnehavare ska vid varje förändring som t. ex. byte av fordon själv ombesörja dessa förändringar i appen/webbportalen.      

Besöksparkering
Besöksparkering hänvisas närmast till Smedengaraget med infart Smedsgränd 20. Maxhöjden för fordon i garaget är 2,0 meter.

Smedengaragets öppettider är måndag-söndag 06.00-24.00.

I garaget finns det möjlighet att betala i betalautomat eller via parkeringsapp.

För Smedengaraget ansvarar Aimo Park. För frågor kring parkering kontakta deras kundtjänst på telefonnummer 0771-96 90 00 eller besök deras hemsida.

Elladdplatser
I Smedengaraget finns fyra laddplatser. Två av dem är besöksplatser och två är möjliga att hyra.

Dina kontaktpersoner

Sara Hollsten
Affärsansvarig kontor

073-091 68 30 · +4618-489 20 47

Skicka e-post
Sara Rääf
Affärsansvarig handel

070-880 38 60 · 018-489 20 23

Skicka e-post
Magnus Pettersson
Teknikansvarig

018-489 20 38

Skicka e-post