Uppsala, Centrala Uppsala

Kransen 2


  • Adresser: Dragarbrunnsgatan 35 / Påvel Snickares Gränd 1
  • Byggt/ombyggt: 1966/2005
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2022)
  • Kontor: 1 541 m2
  • Butik: 357 m2
  • Bostäder: 873 m2
  • Övrigt: 1 427 m2
  • Arkitekt: N. Tesch Ark. kontor
För hyresgäster

Om fastigheten

En dynamisk arbetsmiljö i hjärtat av Uppsala
Med byggår 1966 ligger denna pärla mitt på Uppsalas pulserande affärsgata, där Dragarbrunnsgatan och Påvel snickares gränd möts.

I området känns 60-talsarkitekturen tydlig och närheten till Uppsala Resecentrum gör läget perfekt. Med tåg och bussar inom 600 meter och stans cykelvägar

är pendlingen smidig. Dessutom erbjuder huset garage och ett bekvämt gym. Fastigheten är LEED Guld-certifierad för att säkerställa en modern och miljövänlig arbetsmiljö.

En inspirerande arbetsplats mitt i pulserande kvarter  
Kvarteren runt fastigheten utgör en dynamisk miljö med Stora torget och Uppsalas restaurangkvarter som centrala dragplåster för lunchmöten och arbetspauser. Konst, historiska platser och kulturella sevärdheter bidrar till en skön atmosfär, med vackra joggingstigar längs Fyrisån. Centralt placerad med närhet till shopping, restauranger och kommunikationer, skapar detta område en arbetsmiljö där arbete och utveckling möts.

Service i närområdet

Fastigheten ligger ett stenkast från Uppsalas gågata med alla dess butiker, restauranger och caféer, och med några minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt. All tänkbar service och kommunikation finns helt enkelt inom räckhåll.

Bankomat
Närmsta uttagsautomat ligger vid Handelsbanken på Dragarbrunnsgatan 40.

Närservice
Apoteket Kronan på Svartbäcksgatan 8.
Apoteksgruppen på Dragarbrunnsgatan 48B.
ICA Supermarket i S:t Persgallerian på Svartbäcksgatan 9.
Hemköp i Svava Matgalleria på Dragarbrunnsgatan 50.
Systembolaget på Dragarbrunnsgatan 48A.

Träning och hälsa
Fitness 24 Seven på Påvel Snickares gränd 1.
Fitness 24 Seven på Bangårdsgatan 9.
Actic Uppsala Centralbadet på S:t Persgatan 4.

Kommunikationer

Med ett par minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt och det är enkelt att transportera sig till och från kontoret med såväl cykel eller bil som kommunalt.

Tåg
Uppsala Centralstation och Resecentrum är ett kommunikationsnav för buss- och tågtrafik. Avståndet till Stockholms Central är tidsmässigt ca 40 minuter från Uppsala och hit kör såväl SJ som SLs pendeltåg flera gånger i timmen. Pendeltåget stannar även på Arlanda. Upptåget, som trafikerar Gävle-Uppsala, har många dagliga avgångar.

Länk till SJs webbplats
Länk till SLs webbplats

Buss
Närmaste busstation är Stora Torget. Busstationen Stadshuset på Kungsgatan ligger också bara några minuters promenad bort.

Från centralstationen och Resecentrum går förutom flertalet stadsbussar även regionala bussar mot såväl Enköping eller Västerås som Norrtälje och Östhammar.

För tidtabeller och mer info se ULs hemsida

Parkering & laddplatser

Parkering
Bilparkering finns i garaget på fastighetens nedre plan med infart från Påvel Snickares gränd 1. Parkeringsmöjlighet finns även i angränsande fastighets garage med infart från Påvel Snickares gränd 3.

För inpassering till de båda garagen gäller nyckel eller mobil access via Parakey. Maxhöjd för fordon i garagen är 2,0 meter.

Securitas Parkering ansvarar för uthyrningen av parkeringsplatser i dessa garage. För att hyra en plats eller om du har frågor som rör din parkering kontaktar du Securitas parkeringssupport på vasakronan.parkering@securitas.se eller 010-470 54 43.

När du har ett parkeringsavtal med Securitas kan du enkelt hantera din parkering i appen Securitas Parkering. Du kan även logga in via webbportalen parkering.securitas.se om du inte vill använda appen. Du är själv ansvarig för att fordonets registreringsnummer och registreringsnumret som står på tillståndet överensstämmer. Du som tillståndsinnehavare ska vid varje förändring som t. ex. byte av fordon själv ombesörja dessa förändringar i appen/webbportalen.    

Besöksparkering

Besöksparkering hänvisas närmast till Smedengaraget med infart Smedsgränd 20. Maxhöjden för fordon i garaget är 2,0 meter.

Smedengaragets öppettider är måndag-söndag 06.00-24.00.

I garaget finns det möjlighet att betala i betalautomat eller via parkeringsapp.

För Smedengaraget ansvarar Aimo Park. För frågor kring parkering kontakta deras kundtjänst på telefonnummer 0771-96 90 00 eller besök deras hemsida.

Elladdplatser

I Smedengaraget finns elladdplatser, vilka Vasakronan ansvarar för.

Dina kontaktpersoner

Sara Hollsten
Affärsansvarig kontor

073-091 68 30 · +4618-489 20 47

Skicka e-post
Sara Rääf
Affärsansvarig handel

070-880 38 60 · 018-489 20 23

Skicka e-post
Magnus Pettersson
Teknikansvarig

018-489 20 38

Skicka e-post