Uppsala, Centrala Uppsala

Fenixhuset


  • Adresser: Gamla Torget 7 / S:t Persgatan 5 / Svartbäcksgatan 6
  • Byggt/ombyggt: 1977/2010
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2022)
  • Kontor: 1 355 m2
  • Butik: 3 557 m2
  • Övrigt: 223 m2
  • Arkitekt: Gösta Wikforss
För hyresgäster

Fastighetens historia

Fenixhuset ritades 1975 av arkitekt Gösta Wikforss, som varit både biträdande och tillförordnad stadsarkitekt i Uppsala. Byggnaden som uppfördes av Anders Diös AB och BPA anses ha ett särskilt arkitektoniskt och kulturhistoriskt värde i stadsbilden.

Om fastigheten

Huset ligger centralt vid Stora Torget på Uppsala gågata med ett stort utbud av butiker och restauranger.

Service i närområdet

Fastigheten ligger ett stenkast från Uppsalas gågata med alla dess butiker, restauranger och caféer, och med några minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt. All tänkbar service och kommunikation finns helt enkelt inom räckhåll.

Närservice
Apoteket Kronan på Svartbäcksgatan 8.
Apoteksgruppen på Dragarbrunnsgatan 48B.
ICA Supermarket i S:t Persgallerian på Svartbäcksgatan 9.
Hemköp i Svava matgalleria på Dragarbrunnsgatan 50.
Systembolaget på Dragarbrunnsgatan 48A.

Träning och hälsa
Fitness 24 Seven på Påvel Snickares gränd 1.
Fitness 24 Seven på Bangårdsgatan 9.
Actic Uppsala Centralbadet på S:t Persgatan 4.

Övrig service
Vi vill att våra hyresgäster ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet. Därför kan vi genom vår tjänstepartner Coor erbjuda hjälp med en stor del av de andra uppgifter som måste lösas på ett företag, t ex konferens, reception, telefoni, vaktmästeri och städning av den egna lokalen.

Kontakta Coor på telefon 010-559 64 00 eller e-mail kundtjanst@coor.com för att höra mer.

Kommunikationer

Med ett par minuters promenad till Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt och det är enkelt att transportera sig till och från kontoret med såväl cykel eller bil som kommunalt.

Tåg
Resecentrum är ett kommunikationsnav för buss- och tågtrafik. Avståndet till Stockholms Central är tidsmässigt som minst 30 minuter och hit kör såväl SJ som SLs pendeltåg flera gånger i timmen. Pendeltåget stannar även på Arlanda. Upptåget, som trafikerar Gävle-Uppsala, har många dagliga avgångar.

Buss
Närmaste busstation är Stora Torget. Busstationen Stadshuset på Kungsgatan ligger också bara några minuters promenad bort.

Från Resecentrum går förutom flertalet stadsbussar även regionala bussar mot såväl Enköping eller Västerås som Norrtälje och Östhammar.

För tidtabeller och mer info se ULs hemsida.

Parkering & laddplatser

Parkering
Parkeringsmöjlighet finns i garaget på fastighetens nedre plan med infart från Gamla Torget. För inpassering till garaget behöver man ha en digital nyckel i sin smartphone. Kontakta Apcoa för behörighet om du hyr plats i garaget.
Maxhöjden för fordon i garaget är 2,0 meter.

Det finns även en uteparkering på innergården med infart genom inpasseringsgrinden från Gamla Torget.
Inpasseringsgrinden är öppen måndag-fredag mellan kl. 06.00-19.00. Lördag och söndag och övrig tid gäller nyckel, fjärröppnare eller digital nyckel.

APCOA hanterar uthyrningen av parkeringsplatser. Kontakta deras kundtjänst på telefonnummer 08-556 306 70 eller mail vasakronan@apcoa.se om du vill veta mer.

Laddplatser

I garaget finns laddplatser. Kontakta Apcoa om du är intresserad av att hyra en sådan.
För att ladda bilen behöver du ladda ner Epspot appen och öppna ett konto (hitta på ett lösenord). Därefter är det bara att koppla in bilen, scanna av QR-koden med appen o trycka start. Avsluta laddningen från bilen eller från appen. Ta ut sladden ur bilen först! Om det är problem med att få igång laddningen på en stolpe går det bra att ringa Epspots support på tfn: 08-519 708 08.

Besöksparkering
Besöksparkering hänvisas till Badhusgaraget i grannfastigheten med infart via Gamla Torget till S:t Persgatan 6. Maxhöjden för fordon i garaget är 2,0 meter. I garaget finns det betalautomater och möjlighet att betala via en app.

Garagets öppettider är måndag-söndag kl. 06.00-24.00. Gångdörren till garage och lastkaj öppnas via det betalkort som du använder vid betalning för din parkering i betalautomaten eller parkeringsapp.

För att hyra en parkeringsplats kontakta APCOAS kundtjänst.

Dina kontaktpersoner

Sara Hollsten
Affärsansvarig kontor

073-091 68 30 · +4618-489 20 47

Skicka e-post
Sara Rääf
Affärsansvarig handel

070-880 38 60 · 018-489 20 23

Skicka e-post
Magnus Pettersson
Teknikansvarig

018-489 20 38

Skicka e-post