Uppsala, Centrala Uppsala

Stora Torget


  • Adresser: Stora Torget 4 / Svartbäcksgatan 4
  • Byggt/ombyggt: 1978/2001-2004
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2022)
  • Kontor: 1 231 m2
  • Butik: 4 180 m2
  • Bostäder: 367 m2
  • Övrigt: 248 m2
  • Arkitekt: Erik Thelaus Arkitektkontor AB
För hyresgäster

Fastighetens historia

Byggnaden ritades 1975 av arkitekt Erik Thelaeus, den höga delen mot torget på uppdrag av Folksam och trevåningsdelen mot Svartbäcksgatan på uppdrag av Allmänna Brand. Rivningen av det fyravåningshus som stod vid torget tidigare och som hade uppförts 1859 föranleddes av en livlig debatt då det var ett av få 1800-talshus som fanns kvar kring torget. Den nya byggnaden hade ett tydligt uttryck för 70-talet och anses idag ha ett särskilt kulturhistoriskt och arkitektoniskt värde. 

Om fastigheten

Huset ligger centralt vid Stora Torget på Uppsala gågata med ett stort utbud av butiker och restauranger.

Service i närområdet

Fastigheten ligger ett stenkast från Uppsalas gågata med alla dess butiker, restauranger och caféer, och med några minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt. All tänkbar service och kommunikation finns helt enkelt inom räckhåll.

Närservice
Apoteket Kronan på Svartbäcksgatan 8.
Apoteksgruppen på Dragarbrunnsgatan 48B.
ICA Supermarket i S:t Persgallerian på Svartbäcksgatan 9.
Hemköp i Svavagallerian på Dragarbrunnsgatan 50.
Systembolaget på Dragarbrunnsgatan 48A.

Träning och hälsa
Fitness 24 Seven på Påvel Snickares gränd 1.
Fitness 24 Seven på Bangårdsgatan 9.
Actic Uppsala Centralbadet på S:t Persgatan 4.

Kommunikationer

Med ett par minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt och det är enkelt att transportera sig till och från kontoret med såväl cykel eller bil som kommunalt.

Tåg
Uppsala Centralstation och Resecentrum är ett kommunikationsnav för buss- och tågtrafik. Avståndet till Stockholms Central är tidsmässigt ca 40 minuter från Uppsala och hit kör såväl SJ som SLs pendeltåg flera gånger i timmen. Pendeltåget stannar även på Arlanda. Upptåget, som trafikerar Gävle-Uppsala, har många dagliga avgångar.

Länk till SJs webbplats
Länk till SLs webbplats

Buss
Närmaste busstation är Stora Torget. Busstationen Stadshuset på Kungsgatan ligger också bara några minuters promenad bort.

Från centralstationen och Resecentrum går förutom flertalet stadsbussar även regionala bussar mot såväl Enköping eller Västerås som Norrtälje och Östhammar.

För tidtabeller och mer info se ULs hemsida

Parkering & laddplatser

Parkering
Parkeringsmöjlighet finns i garaget på fastighetens nedre plan med infart från Gamla Torget. För inpassering till garaget behöver man ha en digital nyckel i sin smartphone. Kontakta Apcoa för behörighet om du hyr plats i garaget.
Maxhöjden för fordon i garaget är 2,0 meter.
Det finns även en uteparkering på innergården med infart genom inpasseringsgrinden från Gamla Torget.
Inpasseringsgrinden är öppen måndag-fredag mellan kl. 06.00-19.00. Lördag och söndag och övrig tid gäller nyckel, fjärröppnare eller digital nyckel.
APCOA (http://www.apcoa.se/) ansvarar för uthyrningen av parkeringsplatser, så för att höra mer kontakta APCOAS kundtjänst på telefonnummer 08-556 306 70 eller mail Vasakronan@apcoa.se  

Besöksparkering
Besöksparkering hänvisas till Badhusgaraget i grannfastigheten med infart via Gamla Torget till S:t Persgatan 6. Maxhöjden för fordon i garaget är 2,0 meter. I garaget finns det P-automater och möjlighet att betala via en app.

Garagets öppettider är måndag-söndag kl. 06.00-24.00. Gångdörren till garage och lastkaj öppnas via det betalkort som du använder vid betalning för din parkering i betalautomaten eller parkeringsapp.
APCOA (http://www.apcoa.se/) ansvarar för P-automater och uthyrningen av parkeringsplatser. För att hyra en p-plats kontakta APCOAS kundtjänst på telefonnummer 08-556 306 70 eller mail vasakronan@apcoa.se

Dina kontaktpersoner

Frida Favre
Affärsansvarig kontor

076-800 97 34 · 018-489 20 24

Skicka e-post
Sara Rääf
Affärsansvarig handel

070-880 38 60 · 018-489 20 23

Skicka e-post
Magnus Pettersson
Teknikansvarig

018-489 20 38

Skicka e-post