Uppsala, Centrala Uppsala

Affärshuset


  • Adresser: Svartbäcksgatan 8 / S:t Persgatan 6
  • Byggt/ombyggt: 1970/
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2022)
  • Kontor: 2 619 m2
  • Butik: 2 399 m2
  • Övrigt: 122 m2
  • Arkitekt: Erik Thelaus Arkitektkontor AB
För hyresgäster

Om fastigheten

Fastigheten från 1970 ligger centralt beläget på Uppsalas gågata, i korsningen Svartbäcksgatan 8/S:t Persgatan 6. I dessa kvarter  hittar man all tänkbar service och ett stort utbud av butiker och restauranger. Navet för stadens kollektivtrafik, Uppsala Resecentrum, ligger bara några hundra meter bort och medarbetare eller besökare med bil har tillgång till garage i huset.

Service i närområdet

Fastigheten ligger ett stenkast från Uppsalas gågata med alla dess butiker, restauranger och caféer, och med några minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt. All tänkbar service och kommunikation finns helt enkelt inom räckhåll.

Bankomat
Närmsta uttagsautomat ligger vid ICA Supermarket i S:t Persgallerian på Svartbäcksgatan 9.

Närservice
Apoteket Kronan på Svartbäcksgatan 8.
Apoteksgruppen på Dragarbrunnsgatan 48B.
ICA Supermarket i S:t Persgallerian på Svartbäcksgatan 9.
Hemköp i Svavagallerian på Dragarbrunnsgatan 50.
Systembolaget på Dragarbrunnsgatan 48A.

Träning och hälsa
Fitness 24 Seven på Påvel Snickares gränd 1. Fitness 24 Seven på Bangårdsgatan 9. Actic Uppsala Centralbadet på S:t Persgatan 4.

Kommunikationer

Med ett par minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt och det är enkelt att transportera sig till och från kontoret med såväl cykel eller bil som kommunalt.

Tåg
Uppsala Centralstation och Resecentrum är ett kommunikationsnav för buss- och tågtrafik. Avståndet till Stockholms Central är tidsmässigt ca 40 minuter från Uppsala och hit kör såväl SJ som SLs pendeltåg flera gånger i timmen. Pendeltåget stannar även på Arlanda. Upptåget, som trafikerar Gävle-Uppsala, har många dagliga avgångar.

Länk till SJs webbplats
Länk till SLs webbplats

Buss
Närmaste busstation är Stora Torget. Busstationen Stadshuset på Kungsgatan ligger också bara några minuters promenad bort.

Från centralstationen och Resecentrum går förutom flertalet stadsbussar även regionala bussar mot såväl Enköping eller Västerås som Norrtälje och Östhammar.

För tidtabeller och mer info se ULs hemsida

Parkering & laddplatser

Parkering och besöksparkering
Parkeringsmöjlighet finns i fastighetens garage, infart via Gamla Torget till S:t Persgatan 6. Maxhöjden för fordon i garaget är 2,0 meter.

Garagets öppettider är måndag-söndag kl. 06.00-22.00. Gångdörren till garage och lastkaj öppnas via en digital nyckel i din smartphone eller det betalkort som du använder vid betalning för din parkering i betalautomaten eller vald parkeringsapp.

APCOA  ansvarar för P-automater och uthyrningen av parkeringsplatser, så för att hyra en p-plats kontakta APCOAS kundtjänst på telefonnummer 08-556 306 70 eller mail Vasakronan@apcoa.se

Elladdplatser
I garaget finns flera elladdplatser, vilka Vasakronan ansvarar för.

Dina kontaktpersoner

Frida Favre
Affärsansvarig kontor

076-800 97 34 · 018-489 20 24

Skicka e-post
Sara Rääf
Affärsansvarig handel

070-880 38 60 · 018-489 20 23

Skicka e-post
Magnus Pettersson
Teknikansvarig

018-489 20 38

Skicka e-post