Ta världens första superladdade elektriska färja till jobbet!

För de som jobbar i någon av våra kontor på Alviks Strand, Lilla Essingen, Hornsberg eller Solna Strand så finns nu ett trevligt och miljövänlig sätt att ta sig till och från jobbet.

Vasakronans eldrivna pendelbåt kör igen. För de som jobbar i någon av våra kontor på Alviks Strand, Lilla Essingen, Hornsberg eller Solna Strand så finns nu ett trevligt och miljövänlig sätt att ta sig till och från jobbet.

E/S Movitz, världens första snabbladdade elektriska färja kör igen. Under stora delar av sommarhalvåret trafikerar hon Stockholms vatten, och våra hyresgäster i Alviks strand, Lilla Essingen, Hornsberg och Solna strand bjuds på resekort för att kunna åka med båten till och från jobbet.

Förutom tjänster som cykelservice och laddparker för elbilar, har Vasakronan länge erbjudit pendelbåtar till många fastigheter som ligger i anslutning till vatten. Förra året byggdes en av dessa båtar, Movitz, om till att bli världens första superladdade elfärja.

Green City Ferries, som sköter trafiken fick också nu i år utmärkelsen Årets Skärgårdsrederi 2015 av föreningen Skärgårdsredarna.

Båten är även tillgänglig för allmänheten och kör sträckan Riddarholmen <-> Klara Mälarstrand <-> Lilla Essingen <-> Gröndal <-> Alviks strand <-> Hornsberg <-> Solna Strand.

Vill du åka med? Här kan du se E/S Movitz tidtabell.

Att kunna erbjuda ett sånt resealternativ till våra hyresgäster känns såklart otroligt roligt! Vi på Vasakronan strävar alltid efter en minskad miljöpåverkan, och en av våra viktiga frågor rör transporterna till och från våra fastigheter. Pendlingsresor utgör en stor del av dessa, och vi jobbar därför för att kunna erbjuda så många miljövänliga resealternativ som möjligt.

Anna Denell, hållbarhetschef Vasakronan