AB Småland kommer till Malmö

I höst öppnar AB Småland sin första butik på Södra förstadsgatan 25 i Malmö. Det blir ännu ett bidrag till en gata som under det senaste året har genomgått en stor förändring.

Södra förstadsgatan, Malmö

Anneli Dahl är uthyrningschef på Vasakronan i Malmö. Hon berättar att Malmös cityhandel har haft det tufft under en period bl.a. på grund av Emporias öppnande och Triangelns ombyggnation.

– Ja det var tråkigt och många siade om cityhandelns död. Vi trodde aldrig det och det känns härligt att kunna säga att trenden nu har vänt. Nu har cityhandeln tagit fart igen .Flera nya butiker har öppnat och utbudet har breddats.

En av nyetableringarna blir AB Småland. Ett nytänkande livsstilskoncept där återvinning och upplevelser kommer att stå i fokus. På 1 450 lustfyllda kvadratmeter ska både en butik och en DIY, eller ”Do it yourself”-verkstad rymmas. En trappa upp planeras även en inspirationsvåning.

Butiken kommer erbjuda mode, design och heminteriör. Modet blir nydesign producerat i eko eller återvunnet material och möblerna kommer antingen vara redesignade eller original secondhand. I verkstaden ska inspiration och kreativitet få flöda fritt. Där kan kunden skapa sitt uttryck på både kläder och heminteriör med assistans av proffs från butiken. I caféet kommer fika och lättare lunch serveras, småländska klassiker mixat med nytolkningar av klassiska svenska recept. Grundare av konceptet är Bruno Bergenholtz.

Anneli nämner fler nya cityetableringar; Mango, Condeco och K&Us första butik i Malmö är några. Även i Triangeln fylls det på med nytt. Villervalla och Skechers har under våren slagit upp sina dörrar. Förutom de nya cityetableringarna så har flera butiker längs med gatan också bytt lägen. Ett exempel är Designtorget som flyttar från Södertull in till Södra Förstadsgatan.

– För att skapa riktigt attraktiva handelsstråk jobbar vi hela tiden med att justera butiksmixen. Det är ett ständigt arbete som nu återigen ger frukt i Malmö. Vi hälsar AB Småland välkommen till hösten och ser fram emot fler nya butiker i Malmö city, avslutar Anneli

AB Småland

AB Småland