Beskrivning:

Garnisonen ligger på Östermalm, fem minuter från Karlaplan och Fältöverstens galleria.

I kvarteret finns tre olika typer av byggnader:
1. Karlahuset, den långa byggnaden längs Karlavägen, erbjuder flexibla och effektiva lokaler
2. Livgardesbyggnaderna med charmiga kontor och högt i tak, bäst lämpade för effektiva storrumslösningar. Gamla på utsidan, men helt moderniserade invändigt.
3. Port 108, den helrenoverade 60-talsbyggnaden, med ljusa och moderna lokaler. I höghuset har man en milsvid utsikt över hela Storstockholm.

Omgivning:

Närhet till både stadsmiljö på Östermalm och grönområden på Djurgården och Gärdet.

Närservice:

Listan är lång på de tjänster och service som finns att tillgå inom kvarteret Garnisonen och allt går att nå bland annat via de två fastighetsgemensamma receptionerna på Karlavägen 100 och 108. Vill du motionera, konditions- eller styrketräna eller bara få en nypa frisk luft har du både Djurgården och Gärdet precis intill - stora grönområden som är perfekta för promenaden, löprundan eller cykelturen. Den som föredrar löpband, konditionsmaskiner, styrketräning eller aerobics besöker med fördel gymmet Nordic Wellness som är beläget mitt i kvarteret. I Garnisonen finns även företaget Nyvana som erbjuder massage och naprapati.

I kvarteret finns även fem stycken restauranger för lunch och catering. Här finns också Posten, Coop Nära, Lloyds Apotek & Systembolaget.

Kommunikationer:

De flesta som arbetar i Garnisonen tar tunnelbanan
eller bussen till jobbet. T-banan vid Karlaplan ligger
bara ett par minuters promenad bort. Det finns också
flera busslinjer (linje 4, 42, 56, 69 och 76) som stannar precis utanför kvarteret.

Parkering:

Parkeringsmöjligheter finns dels i garaget med infart från Banérgatan 30 samt vid Linnégatan där det finns en större markparkering. Apcoa ansvarar för uthyrning av parkeringsplatser. Vill du reservera en p-plats? Kontakta Apcoa på uthyrning@apcoa.se eller 08-556 306 70.

I garaget finns 18 parkeringsplatser utrustade med laddstolpar för laddning av elfordon. 14 platser är utrustade med laddstolparna som erbjuder laddeffekt på 7,4 kW med Typ 2 uttag. Resterande fyra platser är utrustade med miniladdare för laddning av elmotorcyklar och elmopeder och erbjuder laddeffekt på 3,7 kW med schukouttag.

På markparkeringen finns ytterligare fem parkeringsplatser utrustade med laddstolpar för laddning av elfordon. Laddstolparna erbjuder laddeffekt på 7,4 kW och har Typ 2 uttag.

Laddplatsbiljett gäller för parkering på samtliga laddplatser och betalas via parkeringsautomaten eller Easy Park. I parkeringsgaraget kan man även teckna ett särskilt parkeringstillstånd för laddplatserna via parkeringsoperatören.

På markparkeringen finns även en snabbladdare som erbjuder DC laddning på 50 kW med uttag för CCS resp. Chademo samt ett Typ 2 uttag för AC laddning på 43 kW. Betalning görs via RFID-kort, sms eller webbapp. Instruktioner för de olika betalmetoderna finns att läsa på snabbladdaren.


Garagets öppettider:
alla dagar 06-24, övrig tid sker inpassering med kort och kod

Hyresgäster:

Universal Music AB, Live Nation, Informator Utbildning, SCB, Cision, Max Hamburgerrestauranger, Panini Internazionale, Cloud Nine, Teleopti, Svenskt Tenn m fl.