WM-data flyttar till Nacka Strand.

WM-data samlar sin verksamhet i Stockholm och flyttar 1 400 arbetsplatser till Nacka Strand.

PRESSMEDDELANDE
Stockholm 30 september, 2005

WM-datas nya kontor ligger i Nacka Strand med strålande sjöutsikt över Stockholms inlopp och uppgår till drygt 26 000 kvadratmeter. I en omfattande urvalsprocess har Nacka Strand Business Port blivit det alternativ som visat sig möta WM-datas höga förväntningar bäst. Inflyttning sker under 2006.

– Vi har arbetat en tid med lokalerna som Ericsson lämnat i Nacka Strand och det är roligt att vi nu fått en hyresgäst som verkligen passar in i området och uppskattar dess unika fördelar, säger Per-Håkan Westin, vd AP Fastigheter.

Nacka Strand ligger tio minuter från Stockholm city och där bor och arbetar cirka fem tusen människor. Det senaste året har ett tjugotal företag flyttat in i området. Nobiskoncernen, som bland annat även äger Operakällaren, har nyligen satsat stort i området genom att förvärva verksamheten i mäss- och konferensanläggningarna Factory, Tornvillan och Fabrikörsvillan. Som hyresgäster i området finns idag bland andra Telia Sonera, Gant, Energo, E2, Flextronics, Polisen och Domstolsverket.

– Att Nacka Strand Business Port är attraktivt på hyresmarknaden beror till stor del på den marina miljön, bredden av service och restauranger samt de goda kommunikationerna, fortsätter Per-Håkan Westin.