Vasakronans nyuthyrningar ökar i Kista!

Vasakronan har noterat en markant ökning av antalet nyuthyrningar i Kista. Vakansgraden för Kista Science Tower har minskat till strax under 50 procent och i Kista Entré är vakansen cirka 25 procent.


– Den tydliga trenden inom nyuthyrningen märktes redan under sommarmånaderna. Under hösten har flera nya kontrakt tecknats på cirka 6 600 kvm och det känns som
att marknaden i Kista har lossnat efter en ganska trög start på året, säger Svante Torell, regionchef i Vasakronan region Storstockholm-Uppsala. Det är också intressant att kunna notera att det arbetar minst lika många i Kista nu som under toppåret 2000.


I Kista Entré har ett flertal nya kontrakt tecknats under hösten och vakansgraden är nu nere i cirka 25 procent. Bland andra flyttar Radio Components, ett dotterbolag till Tele2, och Altera in efter årsskiftet.
 
I Kista Science Tower har nya kontrakt tecknats och vakansgraden är nu nere under 50 procent. Nya hyresgäster som flyttat in under hösten är Finnair, Boss Media och Rutronik. Den 1 december är det inflyttning för det tyska mjukvaruföretaget Software Ag och  RFSUs huvudkontor. Under det första kvartalet 2006 blir det inflyttning för BMC Software, Appear Networks, Eaton Power Quality och Sigma Information Design.
 
Kontorshotellen i Kista Entré och Kista Science Tower har fått ett flertal nya hyresgäster och är i princip fullt uthyrda.


Vasakronan äger både Kista Science Tower och Kista Entré. Uthyrningsbar kontorsyta i Kista Science Tower är cirka 45 000 kvm och i Kista Entré cirka 40 000 kvm. Vasakronan Service Partner driver en omfattande tjänsteverksamhet i båda fastigheterna med bland annat reception, telefoni, vaktmästeri, restauranger och konferens.


För vidare information vv kontakta:
Svante Torell, regionchef Storstockholm-Uppsala, Vasakronan 08-783 23 20
Bengt Möller, informationsdirektör, Vasakronan 08-783 21 09