Vasakronan tecknar sexårigt hyresavtal med Trafikverket

Trafikverket hyr cirka 13 600 kvadratmeter i fastigheten Nöten 3, Solna Strand, av Vasakronan.

Avtalet är ett resultat av den nya myndighetens behov av intern samlokalisering och urvalsprocessen har pågått sedan sommaren 2010.

-Tack vare storleken och kvaliteten på vår fastighetsportfölj har vi kunnat föreslå Trafikverket inte mindre än tre alternativa lokaliseringar under utvärderingsprocessen. Därför känns det naturligtvis roligt att vi trots hård konkurrens nu kommit fram till en överenskommelse där vi på ett bra sätt tillgodoser Trafikverkets önskemål om lokallösning, säger Bo de Besche, affärsområdeschef Stockholm Nord.

Nöten 3 är en modern kontorsfastighet belägen mitt i Solna strand, ett av Stockholms större kontorskluster. Totalt kommer cirka 800 medarbetare att ha sin arbetsplats på Trafikverkets nya regionkontor.

-Etableringen av regionkontoret i Nöten 3 är verkligen ett exempel på hand i handske. Samtliga arbetsplatser ryms på fyra stora kontorsplan. Den stora ljusgården i fastigheten ger dessutom hyresgästen möjlighet till en väl samlad och extern mötesdel, något som varit ett mycket viktigt kriterium vid Trafikverkets val av etablering, säger Johan Einarsson, projektutvecklare, region Stockholm.

NIRAS har varit Trafikverkets rådgivare i affären.För mer information, vänligen kontakta:

Bo de Besche
Affärsområdeschef Vasakronan
Tel: 08-782 03 31
E-post: bo.debesche@vasakronan.se  

Johan Einarsson
Projektutvecklare Vasakronan
Tel: 08-782 04 51
E-post: johan.einarsson@vasakronan.se