Vasakronan köper fastighet på Östermalm för 1 110 Mkr av Akademiska Hus

Vasakronan har förvärvat del av fastigheten Tre Vapen 2 i Stockholm av Akademiska Hus. Förvärvet har skett via bolagsaffär till ett fastighetsvärde motsvarande 1 110 Mkr.

Fastigheten är belägen utmed Valhallavägen invid Gärdet på Östermalm i Stockholm,
ca 400 meter från Vasakronans stora fastighet Garnisonen.

Den totala uthyrningsbara arean uppgår till ca 38 000 m². Byggnaden, som tidigare utgjorde lokaler för Konstfack, är i mycket gott skick efter en genomgripande om- och nybyggnad. Hyresgäster är SIDA, Naturvårdsverket och Teaterhögskolan som alla har långa hyresavtal. Teaterhögskolans lokaler är under ombyggnad och färdigställs av säljaren.
Tillträde sker 1 september 2008.

– Vasakronan förstärker sin marknadsandel på Östermalm i Stockholm genom detta fastighetsförvärv, kommenterar Leif Garph, vice vd och chef för region Stockholm. Det är ett mycket attraktivt kontorsläge med närhet både till Garnisonen, köpcentrat Fältöversten och goda kommunikationer.

Vasakronan är en av de största aktörerna på kommersiella lokaler i Stockholm med fokus på centrala Stockholm, Solna, Kista och Uppsala. Fastighetsbeståndet i Stockholm med 96 fastigheter har ett marknadsvärde på cirka 30 miljarder kronor. Hyresintäkterna uppgår till cirka 1,9 miljarder kronor.

För vidare information kontakta
Leif Garph, vice vd och chef region Stockholm  tfn 08-783 23 05
Bengt Möller, informationsdirektör    tfn 08-783 21 09, 070-593 91 71