Vasakronan hyr ut till Tieto i Värtahamnen

Tieto Sweden AB blir ny hyresgäst i Vasakronans fastighet kv Riga som nu håller på att byggas i Värtahamnen. Kontraktet omfattar 15 000 kvadratmeter och inflyttning sker i juli 2010.


Kv Riga, som ligger på Fjärde bassängvägen 15, blir en modern fastighet i hög miljöklass, helt utformad för att klara nivån Gold i miljöklassificeringssystemet Leed. Byggnaden hamnar även långt under energikraven för Green Building. Tietos verksamhet i Stockholm samlar nu sina medarbetare i Värtahamnen. Totalt 1 400 personer kommer att ha sin arbetsplats här.

– Nybyggda fastigheter med rätt profil när det gäller effektivitet, flexibilitet och inte minst miljöklass, är alltid efterfrågade på hyresmarknaden. Värtahamnen är ett spännande utvecklingsområde som nu får ytterligare moderna kontor men också en stor ICA-butik i bottenplanet, säger Tina Granåsen Nyholm, fastighetschef Vasakronan.

Det gamla hamnområdet i Värtahamnen kommer att få en ny skepnad under de kommande åren. Vasakronans vision är att skapa en modern stadsdel där den ursprungliga hamnmiljön tas tillvara och förenas med hållbarhet och arkitektur i framkant.

– Just kombinationen av hamnområde, moderna kontor och bostäder är en spännande mix. Värtahamnens läge och goda kommunikationer gör det till ett intressant tillskott i Stockholms långsiktiga utveckling, fortsätter Tina Granåsen Nyholm.

Värtahamnen är ett av Stockholms största utvecklingsområden, där Vasakronan är en av de drivande krafterna. I Värtahamnen planeras under de närmaste åren för över 500 bostäder, drygt 150 000 kvm kontor samt en hel del service och ett stort antal butiker.

I Stockholms stads ”Vision 2030” räknar man med att Stockholms befolkning kommer att öka med 150 000 innevånare till 2030. Behovet av moderna och välbelägna kontor och bostäder är därför en central fråga för att kunna möta en sådan tillväxt. I hela området Husarviken-Loudden, även kallat norra Djurgårdsstaden, planeras för 10 000 nya bostäder samt kontor och service med sammanlagt 30 000 nya arbetsplatser.För mer information, vänligen kontakta: 

Tina Granåsen Nyholm
Fastighetschef Vasakronan
Tel: 08 – 56 62 06 86 

Louis Sellgren
Projektchef Vasakronan
Tel: 08 – 56 62 05 22