Vasakronan hyr ut till designhuset Illums Bolighus

Under hösten 2010 etablerar sig det danska designhuset Illums Bolighus i Sverige.  Butiken förläggs till Sverigehuset på Hamngatan i Stockholm.


Med huvudbutik på Ströget i Köpenhamn är Illums Bolighus ett av de mest välkända designhusen i norra Europa. Genom etableringen får besökare tillgång till 2 250 kvm förstklassig skandinavisk och internationell design.

– Vi är glada att Illums Bolighus väljer Vasakronan som värd för sin etablering i Sverige, säger Frida Lampel, affärsområdeschef på Vasakronan. Vi har en tydlig plan för hur shoppingstråket Hamngatan/Södra Regeringsgatan ska utvecklas. Vår ambition är att skapa en handelsplats för högkvalitativ handel med plats för både stora flaggskeppsbutiker och unika småbutiker. Etableringen av Illums Bolighus stämmer väl överens med den ambitionen.


Butiken kommer att vara fördelad över fyra våningsplan och ska erbjuda besökarna ett brett utbud som omfattar såväl glas och porslin som belysning och möbler. Allt designat av välkända formgivare.

– Sedan etableringen av Illums 1925 har vi erbjudit människor det bästa inom inredning och formgivning. Vi har butiker runtom i Danmark och finns sedan 2006 i Oslo. Med lokaler i förstklassigt läge på Hamngatan är ambitionen att kunna erbjuda designintresserade det bästa av formgivning även i Stockholm, säger Henrik Ypkendanz, vd för Illums Bolighus .
 
Hyresavtalet är tioårigt. DTZ har varit rådgivande vid uthyrningen.
För mer information, kontakta: 

Frida Lampel
Affärsområdeschef handel, Vasakronan
Tel: 08-566 206 31
E-post: frida.lampel@vasakronan.se 

Anna Hammarbäck Lind
Fastighetschef, Vasakronan
Tel: 08-566 20 752
E-post: anna.hammarback@vasakronan.se