Vasakronan hyr ut till Baker & McKenzie

Baker & McKenzie har tecknat hyresavtal på 2 500 kvm kontor i Vasakronans nyrenoverade fastighet på Vasagatan 7.

Kvarteret Pennfäktaren på Vasagatan 7 är ett av Vasakronans största ombyggnadsprojekt och har en tydlig miljöprofil. En befintlig cityfastighet från 1970-talet har förvandlats till ett modernt, hållbart hus utrustat med den senaste miljötekniken.

– Den här delen av Stockholm är i en intensiv och spännande utvecklingsfas. Att Baker & McKenzie väljer att etablera sig här är ett tydligt tecken på områdets nyvunna attraktivitet. Enligt de hyresgäster som valt Vasagatan 7 uppskattar man det centrala läget, fastighetens arkitektur och tydliga miljöprofil, säger Per Dahlbeck, projektchef på Vasakronan.

Baker & McKenzie är en av världens ledande advokatbyråer inriktad på affärsjuridik och har 67 kontor i 39 länder. I Stockholm finns Baker & McKenzie sedan 1991.

– Vi ser fram emot att flytta till moderna lokaler med utmärkta allmänna kommunikationer, och det centrala läget är positivt för våra klienter. De nya lokalerna är också miljöanpassade, vilket ligger helt i linje med Baker & McKenzies egna arbete inom miljöområdet, säger Bo Lindqvist, VD vid Baker & McKenzies Stockholmskontor.

Under ombyggnaden har uttjänta installationer bytts ut och genomgående effektiv teknik byggts in för att kraftigt minska husets energianvändning. Efter ombyggnaden kommer energianvändningen minska med 60 procent. Bland miljösatsningarna märks solfångare som finns på taket för att tillverka komfortkyla och tappvarmvatten samt sedumtak som fångar upp luftföroreningar och regnvatten. Ventilations- och klimatsystem är behovsstyrda och belysningen är närvarostyrd.
Fastigheten omfattar ca 13 000 kvm kontors- och butikslokaler och inflyttning påbörjades i slutet av 2009. Sju av nio våningsplan är i och med den här uthyrningen uthyrda till miljömedvetna företag.


För mer information, vänligen kontakta: 

Per Dahlbeck
Projektchef Vasakronan
Telefon: 08–566 205 24
E-post: per.dahlbeck@vasakronan.se 

Peter Östman
Kommunikationschef Vasakronan
Telefon: 08–566 205 60
E-post: peter.ostman@vasakronan.se