Vasakronan hyr ut 1 700 kvm till STUNS i Uppsala Science Park

Uppsala Science Park karaktäriseras av närhet till kvalificerad forskning och utveckling. På området finns ca 140 företag och organisationer. Dominerande branscher är bioteknik, materialvetenskap, medicin samt IT men här finns även ett stort antal tjänsteföretag. Med STUNS som hyresgäst stärks företagsparkens ambition att vara navet för forskning och utveckling ytterligare.

STUNS, Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle, bildades 1985 med uppgift att stärka regionens ekonomiska tillväxt och hållbara utveckling

– Vi är glada att STUNS väljer Uppsala Science Park som utgångspunkt för sin verksamhet. Genom det nya samarbetet mellan Vasakronan, STUNS och övriga aktörer inom Innovation Uppsala stärks möjligheterna till nyföretagande och välmående. Även samarbetet mellan universitet och näringsliv får mer gynnsamma förutsättningar, säger Anders Hjelm, uthyrningschef, Vasakronan.

Hyresavtalet med STUNS är 3-årigt och omfattar 1 740 kvm. Tillträde var den 1 december 2010.

– Flera av organisationerna i STUNS är nära knutna till SLU och Uppsala universitet och den akademiska forskningen utgör en viktig källa till vår verksamhet. Uppsala Science Park ligger med sin närhet till såväl staden som universiteten strategiskt riktigt för oss och den verksamhet vi bedriver, säger Curt Nilsson, VD, på STUNS.
För mer information, vänligen kontakta: 

Anders Hjelm
Uthyrningschef Vasakronan
Tel: 018-489 20 33
E-post: anders.hjelm@vasakronan.se