Vasakronan fyller nybyggt kontorshus i Lund

Vasakronan har tecknat hyresavtal med Tetra Pak, Trial Form Support, Geodis Wilson och Peab Sverige i det nya kontorshus som byggs i kvarteret Päronet 17 i Lund. Läget är strategiskt vid den nya motorvägsavfarten och Lunds nya entré.


Det nya kontorshuset omfattar 6 400 kvm. Inflyttning sker från och med 1 oktober 2009. Uthyrningarna motsvarar 92 procent av husets totala yta.


Kvarteret Päronet 17 ligger intill den nya motorvägsavfarten som färdigställs i november och skapar en ny entré in till Lund. Det ger mycket goda förutsättningar för en intressant utveckling av området.


– Vi är mycket glada och nöjda med att dessa företag valt oss som hyresvärd, säger Mikael Strand, affärsområdeschef kontor på Vasakronan. Uthyrningarna och hyresnivåerna är också ett kvitto på att läget vid Lunds nya entré är mycket starkt.


Vasakronan har efter färdigställandet av Päronet 17 projektutvecklat tre nya kontorsprojekt samt ett parkeringshus i Lund sedan våren 2008, på cirka 47 000 kvm och arbetsplats för 1900 personer. Förberedelser pågår för att bygga ytterligare kontorslokaler på fastigheten Päronet 18.


Samtliga projekt uppfyller kraven för Green Building och den köpta energin är helt klimatneutral.


– Nybyggda fastigheter med rätt profil när det gäller effektivitet, flexibilitet och inte minst miljöklass, är alltid efterfrågade på hyresmarknaden, fortsätter Mikael Strand, affärsområdeschef kontor på Vasakronan.