Vasakronan favoritarbetsgivare

Vasakronan favoritarbetsgivare

Vasakronan är även i år det enda fastighetsföretag som rankats som favoritarbetsgivare vid Universums årliga undersökning Företagsbarometern.
 
Det är studenter inom bland annat inriktningarna Lantmäteri, Väg- och vattenbyggnadsteknik/samhällsbyggnad, Projektledning, Arkitektur och Byggnadsteknik som rankat Vasakronan bland de ideala arbetsgivarna. I sin egen bransch är Vasakronan favoriten bland studenterna. De studenter som valt Vasakronan som sin ideala arbetsgivare återfinns också på universitet och högskolor i  Lund, Göteborg, Norrköping och Linköping.


Sjätte året i topp
Det är sjätte året i rad som studenterna med inriktning Lantmäteri gör Vasakronan till sitt förstahandsval inom fastighetsbranschen.
Inom övriga inriktningar är det andra året som Vasakronan ligger i topp i sin kategori.
Förra året blev Vasakronan årets raket i Företagsbarometern sedan företaget klättrat 64 placeringar inom kategorin Data/IT.


– Vi är fantastiskt glada och stolta över att vi har ett så stort förtroende hos dagens studenter som en god arbetsgivare, säger Leif Holmberg, personaldirektör hos Vasakronan.
 
Företagsbarometern är en årlig attitydundersökning bland svenska studenter. Årets omgång var den 17:e i ordningen och den största hittills. I undersökningen, som genomförs av Universum Communications, svarar studenterna på frågor om sina förväntningar på framtida yrkesliv och karriär.
I år deltog 9 005 studenter från 33 universitet och högskolor. Av dessa var 1 692 teknologistudenter, 3 507 ekonomistudenter, 1 481 data/it-studenter och 1 035 högskoleingenjörsstudenter.
Undersökningen genomfördes mellan den 10 januari och 11 mars 2005.