Vasakronan bildar nytt bostadsbolag

För att fokusera verksamheten ytterligare kommer Vasakronan att bilda ett helägt dotterbolag för bostadsfastigheterna. Bolaget kommer att överta såväl fastigheter som personal från Vasakronan.


Vasakronan kommer samtidigt att påbörja arbetet med en försäljning av bolaget. Leimdörfer har utsetts som rådgivare i den processen.

– Vi vill fokusera på kontors- och butiksfastigheter i Vasakronan och ser samtidigt en möjlighet att bilda ett nytt och mycket attraktivt bostadsbolag. Bolaget blir ett av de större icke kommunägda bostadsbolagen i Sverige med en fantastisk fastighetsportfölj och en mycket kompetent organisation, säger Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan.

De flesta av Vasakronans bostadsfastigheter kommer att läggas in i bolaget som får namnet Bostadsaktiebolaget Dombron. Det rör sig om totalt 8 000 lägenheter med en total area på 480 000 kvadratmeter. Fastigheterna ligger i Stockholm, Uppsala och Göteborg. Exempel på fastigheter som inte läggs över är bostäderna i Nacka Strand, och studentbostäderna i Skrapan och på Telefonplan, fastigheter som är förvaltningsmässigt integrerade med Vasakronans övriga bestånd.

John Forselius blir vd i Bostadsaktiebolaget Dombron. Han är idag chef för region bostäder inom Vasakronan.

Bostäderna utgör idag en mindre del av den totala fastighetsportföljen i Vasakronan. Efter bolagiseringen kommer Vasakronan att ha en portfölj som är fokuserad på attraktiva kontor och butiker på fem orter i Sverige – Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö och Lund.


Länk till lista över fastigheter som lagts in i bostadsaktiebolaget DombronFör mer information, vänligen kontakta: 

Fredrik Wirdenius
Vd Vasakronan
Tel: 08 – 566 205 10
E-post: fredrik.wirdenius@vasakronan.se 


Peter Östman
Kommunikationschef Vasakronan
Tel: 08 – 566 205 60
E-post: peter.ostman@vasakronan.se