Trapptävling i Kista Science Tower

 


Vilket lag springer snabbast uppför Sveriges högsta kontorsbyggnad?
För andra året i rad arrangerar Vasakronan trapptävlingen ”Stairways 2 Heaven” i Kista Science Tower. I olika lag kommer Vasakronans hyresgäster i Kista att så snabbt som möjligt springa uppför de 630 trappstegen. I ”elitklassen” tävlar bland andra Stockholms brandförsvar i Kista mot Stockholms piketpoliser.


– I första hand är det en lagtävling mellan olika företag där tre deltagare springer hela sträckan, från stora entréhallen och alla trappor upp till tornets stora takterrass, ca 125  meter upp, berättat Mattias Bäckman, uthyrare för Vasakronan i Kista.


Många vill vara med
Via storbildsskärmar i lobbyn kan publiken kan följa loppet som kommenteras av sportprofilen Tommy Engstrand.
I elitklassen kommer Stockholms Brandförsvar i Kista att få tufft motstånd av bland andra SATS Sportclub och Stockholms Piketpoliser.


– Intresset är stort. Att springa 32 våningar rakt upp i luften är ingen vanlig löptur, därför är det många som vill ta chansen att vara med i racet, säger Mattias Bäckman.
– Idén kommer ursprungligen USA från och Empire State Building Run Up,
som är en  årlig tävling där det gäller att springa 86 våningar och 1.573 trappsteg.


Tävlingen går av stapeln torsdag 15 september.
Information och presentation av tävlingen och deltagarna
sker kl 17.15 i entréhallen Kista Science Tower.


Vasakronan äger hela Kista Science Tower. Hyresgäster är bland andra Unisys, Symantec, Mentor Graphics, ETAC, ZTE, Realab och Handelsbanken. Det finns en omfattande serviceverksamhet i huset, med bland annat reception, telefoni, vaktmästeri,
restauranger och konferens.


För vidare information vv kontakta
Mattias Bäckman, uthyrare, Vasakronan Kista 08 – 5229 1825, 0708 48 15 77