Stora Informationspriset till Vasakronan

När Sveriges Informationsförening delar ut Stora Informationspriset på torsdag eftermiddag står fastighetsbolaget Vasakronan som vinnare. I juryns motivering nämns Vasakronans långsiktiga arbete med varumärket och det målinriktade sättet att använda information som styr- och ledningsinstrument. Tidigare vinnare är bland andra Ericsson, IKEA och Fritidsresor.


Stora Informationspriset har delats ut årligen sedan 1990. Priset går till ett företag, en organisation, offentlig förvaltning, projekt eller person, som framgångsrikt har använt information och kommunikation i ett strategiskt helhetsperspektiv.


Vasakronan får priset med följande motivering:
”Vasakronan har under många år arbetat med varumärket som en kritisk framgångsfaktor. Idag är företagets varumärke fastighetsmarknadens mest kända. Vasakronan har som ett statligt bolag på ett mycket målinriktat sätt använt information som styr- och lednings-instrument. Konsekvens, långsiktighet och transparens har präglat arbetet med tydliga budskap och samtliga intressenter för ögonen. Kommunikationen är invävd i hela verksam-heten, både internt och externt, och kontinuerliga mätningar mot målen är en naturlig del av arbetet. Vasakronan är genom sitt professionella ledningsarbete väl förberett för att ta nästa steg i utvecklingen i samband med en planerad ägarförändring.”


– Det här känns fantastiskt hedrande. Ett viktigt mål för oss är att alla kunder och medarbetare ska vara nöjda och se långsiktigt på relationen med Vasakronan. Bra kommunikation är en förutsättning för bra relationer och därför lägger vi mycket kraft på det och mäter också regelbundet hur vi lyckas, säger Håkan Bryngelson, vd på Vasakronan.


Juryn har bestått av juryordförande Meg Tivéus, styrelseproffs med uppdrag för bl a Swedish Match, Cloetta Fazer, Billerud, Nordea Fonder och Boss, Pontus Schultz, chefredaktör Veckans Affärer, Agneta Norén, vd Fora, Hans-Olof Karlsson, gästprofessor Örebro universitet, Cecilia Schön Jansson, informationsdirektör SAAB och ordförande i Sveriges Informationsförening, Ola Thorén, konsult i OT Group, Hanna Brogren, informationschef Stockholms stad och Margaretha Sjöberg, vd i Sveriges Informationsförening.


Tidigare pristagare
Förra årets pristagare var Ericsson. Tidigare år har Stora Informationspriset gått till Ikea, Fritidsresor, Malmö Stad, Armén, Nobelstiftelsen, Den svenska historien, SJ, Tidningen i skolan, Stadsmissionen, Sundsvalls kommun, Kemikontoret/Kemifrämjandet, En Rökfri Generation, Jämtlands läns landsting, NCC, Anna Lindh och Fredrik Lindström.


För mer information kontakta:
Margaretha Sjöberg, generalsekreterare och vd, Sveriges Informationsförening, Tfn 070-568 02 10
Håkan Bryngelson, vd, Vasakronan Tfn 08-783 21 05
Bengt Möller, informationsdirektör, Vasakronan Tfn 08-783 21 09, 070-593 91 71