Spännande tennisvecka med Stockholm Open

Spännande tennisvecka med Stockholm Open

Den 37:e upplagan av Sveriges största tennisturnering Stockholm Open har slagit upp portarna till Kungliga tennishallen. Vasakronan är för trettonde året en av huvudsponsorerna för den omtalade turneringen med den unika stämningen.


I samband med turningen arrangerar Vasakronan också flera intressanta seminareier med bland andra Lottie Knutson och trendforskaren Göran Adlén.


Vasakronan Masters
Vasakronans tävling för flickor som är högst 12 år (tidigare 14 år) har blivit en framgång. I fjol vann Sandra Roma från SALK i Stockholm. Turneringen hålls fredag, lördag och söndag. Segrarinnan kommer att få ett wild-card till Orange Bowl i USA.  


Starkt startfält
Fem svenskar möter ett mycket tufft internationellt startfält. Fjolårssegraren Thomas Johansson är seedad som nummer 1 och möter den unga lovande 18-åringen Ervin Eleskovic som fått ett wild card. Robin Söderling möter i första omgången belgaren Olivier Rochus, som är rankad som nummer 30 i världen och är 5:e seedad. Jonas Björkman som vann i Vietnam för två veckor sedan möter sydafrikanen Wesley Moodie som vann i ATP-tävlingen i Tokyo i söndags. Thomas Enqvist är tillbaks efter ett tremånaders uppehåll och får möta en kvalspelare.


Måndagkvällen inleds med en tuff match mellan tidigare Stockholm Open-segraren Paradorn Srichaphan från Thailand och unge spanjoren Fernando Verdasco.


Amerikanen Taylor Dent, seedad som nummer 3, och italienaren Davide Sanguinetti möts också i första omgången.


Finlands stolthet Jarkko Nieminen möter chilenaren OS-segraren Nicolas Massu. Detta kan bli en härlig fight inramad av finska och chilenska supporters.


Mario Ancic från Kroatien är seedad som nummer 4 och har haft en framgångsrik säsong. Ancic komer att möta Karol Beck från Slovakien. James Blake från USA möter unge spanjoren Guillermo Garcia-Lopez. Ett möte mellan spanjorer får vi se mellan seedad nummer 2 David Ferrer som möter Alberto Martin. Unga färgstarka fanska löftet Gael Monfils ställs mot Thomas Behrend från Tyskland.