Skrapan bjuder på konst- och kulturupplevelser

PRESSMEDDELANDE
Stockholm den 23 januari 2009


  


Under 2009 fortsätter Skrapan att vara en scen för konst, författarkvällar, design och musik. Etablerade och unga konstnärer välkomnas att ta plats i en oväntad och välbesökt miljö som bidrar till att göra konst- och kultur tillgänglig för alla. Först ut är en utställning med konstnären Per Josephson. 


Under våren kompletteras Skrapans butiksmix bestående av bland annat mysiga caféer/restauranger, ungt mode, teknik- och mediebutiker med en konst- och kultursatsning på ung konst, författarkvällar och musikupplevelser.


Läs mer om Skrapan – KONST- OCH KULTURPROGRAM VÅR 2009


Spännande konstupplevelser
Först ut är en utställning med Per Josephsons ljuskonstverk mellan den 28:e januari till den 22:a februari. Samtidigt lanseras hans konstroman om konstverket Mona Lisas mystiska försvinnande 1911. Ljuskonstverken är utplacerade runt om i hela Skrapan och den unika boken, som endast finns i 40 signerade och numrerade exemplar, finns att köpa på Akademibokhandeln i Skrapan.


– Jag tycker att Skrapans satsning på konst- och kultur är föredömlig. Att få visa sin konst inför en bred publik på Skrapan där det är liv och rörelse varje dag i veckan skapar oväntade möten. Det är intressant för alla konstnärer, oavsett hur etablerad man är, säger Per Josephson, konstnär.

Vårens andra stora konsthändelse på Skrapan är utställningen Pop Up Art Masterpiece för unga konstnärer i samarbete med Art Concept Store. En jury bestående av Ernst Billgren, Dorinel Marc, Jonas Nyvang Lindberg och Stefania Sir kommer att välja ut finalisterna bland de inkomna verken som därefter ställs ut i Skrapan mellan den 13-29 mars.


Författarmöten och levande musik
Utöver konstevenemangen är flera författar- och musikkvällar inplanerade under våren. Exempelvis med Erik Kjellberg som skrivit en bok om musikern Jan Johansson och Ernst Billgren, konstnär och författare av boken ”Vad är konst?”. På Per Josephsons vernissage framför Opolopo (Thomas Wingren och Peter Major) specialkomponerad musik till ljuskonstverken och musikgruppen Lovelace (Jessica Hugoson och Santiago Jimenez) spelar romantisk musik under Alla Hjärtans Dag-veckan.


– Södermalm har en lång och gedigen kulturtradition som vi gärna vill uppmuntra. Vi vill ge Skrapans besökare en shoppingupplevelse utöver det vanliga. Med våra konstutställningar, författarkvällar och liveartister vill vi krydda besöket i Skrapan, säger Susanne Broman Kjulsten, galleriachef Skrapan.

Skrapan finns på Götgatan 76-78 i Stockholm.
Öppettider: Måndag-fredag 10–21. Lördag 10–18, söndag 11-18. 


För mer information, vänligen kontakta: 
Susanne Broman Kjulsten
Galleriachef  Skrapan                     
Tel: 070-20 511 65


susanne.broman.kjulsten@vasakronan.se


 


Frida Lampel


Områdeschef


Tel: 0709-681 631


 


www.skrapan.se