Ramböll expanderar i Stockholm – Vasakronan bygger ut kontoret på Södermalm

Teknikkonsultföretaget Ramböll hyr ytterligare ca 3 000 kvadratmeter av Vasakronan, som bygger ut kontoret i fastigheten Kv Skjutsgossen. Tre nya flyglar kommer att byggas ihop med den befintliga byggnaden.


I november förra året flyttade Ramböll in i de totalrenoverade lokalerna på ca 9 000 kvm på Krukmakargatan på Södermalm i Stockholm. Förutom en total invändig renovering har fastigheten även fått butikslokaler i gatuplan.

Utbyggnaden i form av tre flyglar sker på befintlig tomt. Detaljplanen för de nya byggnaderna godkändes i somras. Byggprojektet startar i mars 2009 och ska vara klart för successiv inflyttning under våren 2010. Avtalet är tioårigt.


Vasakronans investering uppgår till ca 90 miljoner kronor.


– Tillsammans med Ramböll skapar vi ännu fler flexibla och miljöriktiga arbetsplatser, säger Sven- Göran Svensson, regionchef Vasakronan i Stockholm. Den moderna arkitekturen kommer att vara en spännande och behaglig kontrast till den befintliga byggnaden som ursprungligen var en fabriksbyggnad.
 
Ramböll är ett ledande teknikkonsultföretag som erbjuder helhetslösningar inom byggande, infrastruktur, industri, energi, vatten och miljö, telekommunikation, management och IT. Ramböll Sverige är en del av Ramböllkoncernen som har mer än 8 000 medarbetare på 160 kontor i 28 länder.


– Nu expanderar vi ytterligare och får i och med utbyggnaden cirka 150 nya arbetsplatser i ”Ramböll-huset”, som vi vill utveckla till en spännande arbets- och mötesplats, berättar Bent Johannesson, vd på Ramböll Sverige. Vi deltar i  tillbyggnadsprojektet genom projektering av all teknik.


Vasakronan i Stockholm äger och förvaltar fastigheter till ett värde av ca 47 miljarder kronor.


För mer information, vänligen kontakta: 

Sven-Göran Svensson
Regionchef Vasakronan Stockholm                    
Tel: 08-566 206 01

Bent Johannesson
Vd Ramböll Sverige
Tel: 08-615 60 00