Polishus blir kommunhus

Vasakronan hyr ut lokaler till stadsdelsnämnden i Göteborgs gamla polishus.


Göteborgs gamla polishus på Tredje Långgatan får en ny hyresgäst i vår, då stadsdelsnämnden Linné flyttar in på 2 200 kvadratmeter. Då ska hela fastigheten, som är byggd 1911 i nationalromantisk stil, ha renoverats och anpassats. Bland annat ska häktescellerna bli kontorsrum och gymnastiksalen förvandlas till kontor i två våningar.


– Vi är glada över att kunna hyra ändamålsenliga lokaler, granne med vår centrala administration. Det blir lättare för oss att samordna arbetet när vi har så nära mellan husen. Det känns som en nystart för hela verksamheten, säger Conny Westerlund, tf stadsdelschef.


De verksamheter som ska flytta in i de nya lokalerna är stadsdelsnämndens kontor för äldreomsorg, individ- och familjeomsorg samt förskola och skola. Personalmässigt kommer viss samordning att ske med det centrala administrationshuset.


– Det är glädjande att vi har lyckats hyra ut fastigheten till en hyresgäst som är både långsiktig och viktig för stadsdelen. Nu ska lokalerna anpassas så att de passar verksamheten så bra som möjligt, säger Rolf Åkerman, regionchef på Vasakronan i Göteborg.


Vasakronan i Göteborg äger och förvaltar 29 fastigheter, bland annat profilbyggnader som Läppstiftet och delar av Nordstan.
För vidare information, kontakta:
Conny Westerlund, tf stadsdelschef Stadsdelsnämnden Linné,
tfn: 031-365 80 20, 070-573 23 10
Rolf Åkerman, regionchef Vasakronan Göteborg, tfn: 070-659 43 50
Bengt Möller, informationsdirektör Vasakronan, tfn: 070-593 91 71