Nominerade till Årets Stockholmsbyggnad 2011

Förra året vann Vasakronan tävlingen Årets Stockholmsbyggnad. Då var det fastigheten Kista Terrass, där Ericsson är hyresgäst som prisades. I år finns två av Vasakronans fastigheter bland de fem finalisterna.

Bland årets finalister bidrar Vasakronan med förskolan Paletten vid Telefonplan och fastigheten Pennfäktaren 11 på Vasagatan 7. De övriga finalisterna är bostadskvarteret Barnmorskan i Enskede, kontorshuset Gångaren i Stadshagen samt bostadshuset One Tonne Life i Hässelby Villastad.

Tävlingen Årets Stockholmsbyggnad är instiftad av Stockholms stad för att skapa engagemang och diskussion om den moderna storstaden Stockholm. Varje år färdigställs hundratals byggnader i staden och flera av dessa är värda att uppmärksammas, inte bara för sin skönhet, utan för att de bidrar till stadens utveckling i form av nya mötesplatser, ny miljöteknik och nya funktioner. 

Klicka på länken för att läsa mer om priset. Tävlingen är öppen i fyra veckor. Vinnaren tillkännages och prisutdelning sker vid en ceremoni i Stadshuset den 15 juni.

Missa inte att rösta på din (vår?) favoritbyggnad!

Förskolan Paletten, den första förskolan i landet som har byggts enbart utifrån barnens perspektiv Fastigheten Pennfäktaren, ett av Vasakronans största ombyggnadsprojekt med en tydlig miljöprofil. En befintlig cityfastighet från 1970-talet har förvandlats till ett modernt, hållbart hus utrustat med den senaste miljötekniken.