Mikael Persbrandt i ny reklamfilm för Vasakronan ”9 to 5”

Nu är det premiär för fastighetsbolagets Vasakronans nya reklamfilm ”9 to 5”med skådespelaren Mikael Persbrandt i huvudrollen. Filmen visas i TV4 med start den 25 december. TV-reklamen kombineras med annonsering på internet.


– Den tid vi tillbringar på kontoret utgör en stor del av vår dag. Våra reklamfilmer visar på vikten av arbetsglädje och trivsel på kontoret. Detta illustreras genom diverse glädjeyttringar, säger Bengt Möller, informationsdirektör på Vasakronan.
– Vi vet att om människor trivs på kontoret, gör de också ett bättre jobb, fortsätter Bengt Möller. Temat ”9 to 5” har vi fått från Dolly Partons kända musik. Musiken är nu omgjord av Klas Åhlund från Teddybears Stockholm och filmmusikerna Adam Nordén.I filmen dansar Mikael Persbrandt i Kista Science Tower och Kista Entré i syfte att förbereda kontoret för en ny arbetsdag. Ytterligare en reklamfilm med Stockholms filharmoniker som spelar i en av Hötorgsskraporna, kommer att börja visas i vår.I TV4 blir det främst en kortare TV-exponering som leder in till en lång film på www.vasakronan.se. De långa filmerna på 120 sekunder kommer att visas vid åtta tillfällen.
Webbannonseringen görs på breda sajter såsom di.se, e24.se, dn.se, gp.se och sydsvenskan.se. Det blir stora format som ligger högst upp på de flesta sidorna.


Målet med kampanjen är att öka spontan kännedom kring varumärket Vasakronan samt att
öka antalet besök på hemsidan. Den primära målgruppen är beslutsfattare (VD, ekonomichef, fastighetschef, platschef osv) verksamma i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund och Uppsala. Den sekundära målgruppen är alla som arbetar på kontor.


Reklambyrå är SWE., Regi står Måns Herngren för, Producent är Kalle Wessblad. Produktionsledare är Madeleine Otto. Foto: Carl Nilsson. Klipp: Johan Söderberg.
Musiken till Persbrandt-filmen (9-5) är gjord av Klas Åhlund från Teddybears Stockholm.
Koreograf är Fredrik Rydman (Benke & Bounce), ljud Mattias Eklund (Riviera) och redigering Linus Eriksson (Stopp). Mediebyrå: Vizeum.


I samband med reklamfilmspremiären presenteras också Vasakronans nya webb. Den nya webben är gjord av Starring och Isotop.


För vidare information kontakta
Bengt Möller, informationsdirektör Vasakronan Tfn 08-783 21 09
Ulf Enander, Reklambyrån SWE,   Tfn 08-506 131 00