M/S Ballerina utökar trafiken och accepterar SL-kort även på helger

Pendlarbåten M/S Ballerina kommer med start 23 augusti att lägga till vid Djurgården och acceptera SL:s periodkort som färdbevis även på helger.

Sedan tio år tillbaka har M/S Ballerina transporterat resande mellan Lidingö, Nacka Strand och Nybroplan. Idag trafikeras även Saltsjöqvarn och Finnboda Hamn. Båtlinjen finansieras av Vasakronan, Nacka kommun, HSB, JM, Kvarnholmen Utvecklings AB och Elite Hotel Marina Tower.

Nu har denna grupp beslutat att utöka trafiken så att även Allmänna gränd och Blockhusudden på Djurgården trafikeras. Man har också enats om att SL:s periodkort ska kunna användas även på helgerna. Den nya turlistan och periodkorten kommer att gälla från och med den 23 augusti.

– Vi har kört den här båtlinjen i tio år nu. Att utöka trafiken med två kajer på Djurgården och dessutom acceptera SL:s periodkort även på helger känns väldigt bra. Det här samarbetet mellan näringslivet och kommunen gynnar väldigt många människor som bor eller arbetar i dessa områden, säger Eva Henriksson, affärsområdeschef på Vasakronan.
För mer information, vänligen kontakta: 


Eva Henriksson
Affärsområdeschef, Vasakronan
Tel: 08-782 03 52
E-post: eva.henriksson@vasakronan.se 

Anders Börjesson
Näringslivsdirektör, Nacka kommun
Tel: 08-7189228
E-post: anders.borjesson@nacka.se