Lägenheter i centrala Uppsala förmedlas av bostadsförmedlingen

Vasakronan kommer att låta bostadsförmedlingen förmedla 100 lägenheter i Uppsala. Lägenheterna ligger centralt belägna i Uppsala inom 500 meter från järnvägsstationen.


De lägenheter som bostadsförmedlingen ska förmedla ligger i fastigheter som är förvaltningsmässigt integrerade med Vasakronans övriga bestånd och har därför inte ingått i avyttringen av bostadsaktiebolaget Dombron.


– Ett utökat samarbete med bostadsförmedlingen innebär att sökande till Uppsala inte längre behöver stå i olika köer för att få tillgång till ett stort utbud vilket vi ser som positivt, säger Sture Caesar, affärsområdeschef på Vasakronan i Uppsala.


Bostadsförmedlingen samarbetar sedan tidigare med Vasakronan och förmedlar lägenheter åt företaget i Stockholm. Under våren har bostadsförmedlingen dessutom tagit över förmedling av Vasakronans studentlägenheter i Stockholm, i Skrapan på Södermalm och vid Telefonplan.


– Vi har ett väl fungerande samarbete med Vasakronan och välkomnar att vi fått utökat förtroende i Uppsala, säger Per Anders Hedkvist, VD, Stockholms Stads Bostadsförmedling.


Den första lägenheten från Vasakronan i Uppsala kommer att annonseras i dagarna på www.bostad.stockholm.se.


Om Stockholms Stads Bostadsförmedling
Stockholms Stads Bostadsförmedling förmedlar lediga hyresrättslägenheter i hela Stockholmsområdet. Här förmedlas lägenheter efter tidsordning i ett öppet och rättvist system med god insyn för fastighetsägare och bostadssökande. Läs mer på: www.bostad.stockholm.se.


För mer information kontakta:
Mats Bothén, presskontakt, Stockholms Stads Bostadsförmedling, 08-785 88 43
Sture Caesar, affärsområdeschef Vasakronan, sture.caesar@vasakronan.se, 018-489 20 71.