Kungliga Musikhögskolan hyr kanonlokaler i Svea Artilleri

Kungliga Musikhögskolan hyr lokaler i Vasakronans projektfastighet Svea Artilleri på Valhallavägen i Stockholm.


Musikhögskolan har tecknat ett hyresavtal som omfattar ca 1 635 m² lokaler i en fristående flygelbyggnad. Lokalerna ska användas till bibliotek, forskning, utbildning och studios. De blir ett komplement till skolans ordinarie lokaler i grannfastigheten på Valhallavägen. Inflyttning är planerad till augusti 2009.


– Detta är ett led i våra ansträngningar att förbättra lokalsituationen i väntan på en ny byggnad för hela verksamheten, säger Kerstin Lönngren, projektledare och chef för avdelningen för resursplanering på Musikhögskolan.
– Nybyggnationen på grannfastigheten, som skulle ha varit klar nu, har försenats av en byggnadsminnesmärkning och ligger tyvärr 5-10 år bort i tiden. Men med bibliotek och andra vitala funktioner i dessa spännande lokaler i Svea Artilleris gamla matsalsbyggnad kan vi under tiden ta emot nya kullar med studenter på ett bättre sätt.


– Vi är väldigt glada över att Musikhögskolan har valt att etablera sig i Svea Artilleri. Renoveringsarbetet i deras lokaler startar direkt. Detta är ett led i den upprustning av hela kvarteret som nu genomförs, berättar Vasakronans projektuthyrare Johan Einarsson.För vidare information, kontakta:
Kerstin Lönngren, projektledare och chef, avdelningen för resursplanering,
tfn 08- 16 21 55, 070-572 12 72
Johan Einarsson, projektuthyrare Vasakronan, tfn 070-422 66 60
Bengt Möller, informationsdirektör Vasakronan, tfn 070-593 91 71