Kungliga Filharmonikerna i ny reklamfilm för Vasakronan ”9 to 5”

Efter Persbrandtfilmen är det nu dags för fastighetsbolaget Vasakronans nya reklamfilm ”9 to 5”med Kungliga Filharmonikerna. Filmen som hade förhandspremiär i julhelgen finns på Vasakronans webbplats och kommer nu att visas i TV4 med start den 9 mars. TV-reklamen kombineras med annonsering på internet.


– Efter Persbrandts dans i Kista Science Tower är det nu dags för musikens värld. Det är Kungliga Filharmonikerna, Sveriges skickligaste musiker inom klassisk musik, som praktiserar sin verksamhet på kontor, säger Bengt Möller, informationsdirektör på Vasakronan. Filmen visar hur viktigt det är med arbetsglädje på kontor.


– Trivs man på kontoret, presterar man bättre och stressar mindre, fortsätter Bengt Möller.


I filmen spelar Kungliga Filharmonikerna på kontorets alla hjälpmedel i en av Hötorgsskraporna. Temat ”9 to 5” kommer från Dolly Partons kända musik. Musiken är nu omgjord av Adam Nordén, välkänd svensk filmkompositör och musiker, som bl a gjort musiken till Zozo, Beck-filmerna och nu aktuella tv-serien Leende guldbruna ögon.


I TV4 blir det främst en kortare TV-exponering som leder in till en lång film på webbplatsen. Den långa filmen på 120 sekunder kommer att visas vid två tillfällen.
Webbanonseringen görs på breda sajter såsom di.se, e24.se, dn.se, gp.se och sydsvenskan.se.


Målet med kampanjen är att öka spontan kännedom kring varumärket Vasakronan samt att
öka antalet besök på hemsidan.


Reklambyrå är SWE. Regi står Måns Herngren för, producent är Kalle Wessblad, produktionsledare är Madeleine Otto, foto står Carl Nilsson för och klipp Johan Söderberg.
Musiken till Persbrandt-filmen (9-5) är gjord av Klas Åhlund från Teddybears Stockholm.
Koreograf är Fredrik Rydman (Benke & Bounce), ljud Mattias Eklund (Riviera) och redigering Linus Eriksson (Stopp). Mediebyrå: Vizeum.


För vidare information kontakta
Bengt Möller, informationsdirektör Vasakronan Tfn 08-783 21 09
Ulf Enander, Reklambyrån SWE   Tfn 08-506 131 00