Hyr ett nyckelfärdigt kontor – Kista först ut

Fastighetsbolaget Vasakronan inleder ett samarbete med inredningsföretaget ID Office om att leverera möbler och inredning vid uthyrning av lokaler. Målgruppen för denna nya tjänst är företag som inte har tid eller resurser att lägga på att inreda ett kontor.


Vasakronans nya hyresgäster i Kista kan hyra en lokal möblerad med möbler från vilken leverantör man önskar. Vasakronan arbetar, genom ID Office, nära inredare som också hjälper till med till exempel gardiner, lampor, mattor, växter och av-utrustning.


– Vi ser en stor affärsmöjlighet i detta, säger Per Thiberg, marknadsområdeschef på Vasakronan i Kista. Vi kan nu erbjuda ett helt färdigt kontor. Utgångspunkten är hyresgästens image och verksamhet. Utifrån dessa parametrar skapar vår samarbetspartner ID Office en miljö som skapar förutsättningar för att personalen mår bra och att lokalen kommunicerar enligt företagets varumärke.


– Vi tror att marknaden är redo för nyckelfärdiga kontor, säger Brian Madsen, VD för ID Office. Det är ett bra koncept som vi försökt övertyga fastighetsmarknaden om länge. Utomlands är det här vanligare – vi har framgångsrikt testat flera projekt – och jag är övertygad om att detta kommer att bli mycket populärt på marknaden.


– Idag finns inte riktigt den tid och de resurser som krävs för att man ska kunna byta lokal på ett optimalt sätt, fortsätter Brian Madsen. Vi hjälper företagen att förenkla den process som det innebär att byta lokal, i linje med både verksamheten och varumärket.


ID Office börjar med att inreda visningsvåningen på plan 28 i Kista Science Tower samt plan 9 i Kista Entré. Till en början gäller den nya tjänsten nya hyresgäster i Kista Entré och Kista Science Tower, men på sikt kan alla Vasakronans fastigheter komma att omfattas av erbjudandet.


För vidare information vv kontakta
Per Thiberg,marknadsområdeschef Vasakronan Kista 08-783 22 56
Bengt Möller, informationsdirektör, Vasakronan 08-783 21 09
Brian Madsen, VD ID Office 08-20 54 99