Husby Marathon utmanar ICT-företag i Trappracet i Kista Science Tower

Det nystartade ungdomsprojektet Husby Marathon deltar på torsdag i Vasakronans Trapprace i Kista Science Tower som i år fått rekordmånga anmälningar. Laget utmanar förra årets vinnare från IBM i Sveriges största IT-kluster.

– Vi är glada att i år kunna bjuda in ungdomar från projektet Husby Marathon och hoppas att det kan leda till ett utökat samarbete och utveckla kontakten mellan ungdomar i området och det växande IT-klustret i Kista, säger Kristina Rosqvist, affärsområdeschef på Vasakronan i Kista.
– Det är viktigt för framtidens företag att ha en ständig dialog med ungdomar i samhället, både för företagens skull och för att ungdomar lättare ska kunna komma in i arbetslivet.


Trappracet går ut på att ta sig snabbast uppför trapporna i det 32 våningar höga Kista Science Tower – Sveriges högsta kontorsbyggnad och centrum i Sveriges största IT-kluster. I år har hela 97 deltagare anmält sig och tävlar både i lag och individuellt. Lagen består av tre personer varav minst en kvinna. Alla springer hela sträckan med målgång på takterrassen i Kista Science Tower.


Förra årets vinnarlag finns hos IBM som nu utmanas av bland annat ungdomarna från Husby Marathon.


– Det ska bli spännande att se om vårt ungdomslag slår ut både förra årets vinnare och kanske även våra elitlag från SATS och Brandkåren, säger Svante Torell, Vasakronans marknadschef i Stockholm, som även är speaker under eventet.


Trappracet springs i år torsdagen den 1 oktober kl 16.30 i Kista Science Tower med start utanför SATS inne i entréhallen.

Det nystartade projektet Husby Marathon är ett ideellt ungdomsprojekt som använder långdistanslöpning som ett verktyg för social utveckling. Genom fokuserad träning varvad med olika workshops och kurser förberedes projektdeltagarna inför arbetslivet och/eller vidare studier.För mer information, kontakta: 
Kristina Rosqvist, affärsområdeschef Kista, Vasakronan: 08-782 03 94
Svante Torell, marknadschef Stockholm, Vasakronan: 08-782 04 11 


Om ungdomsprojektet Husby Marathon:
Vandad Assadi 070-433 37 79 eller gå in på www.husbymarathon.se