Fortsatt varumärkessatsning


Vasakronan – integrerad satsning för fortsatt varumärkeskännedom


Vasakronas varumärkessatsning fortsätter. Den 14 mars är det premiär för en ny reklamfilm i TV. I sju olika avsnitt visas ”trailers” för den påhittade dokusåpan KONTORET. Parallellt med detta lanseras en ny hemsida, en kampanjsajt, en kampanj med vepor på ett antal fastigheter, ett nytt anslag i utbuds- och imageannonsering samt en radioreklamskampanj för Kista Entré.


 


– Att bygga ett varumärke är som att lägga ett gigantiskt pussel, säger informationsdirektör Bengt Möller. Färdig blir man aldrig, men efter fem aktiva år har Vasakronan hunnit en bit på vägen. Vi har tagit ledningen i branschen och är idag ett relativt känt fastighetsbolag.


I både de förra filmerna och den här vill vi tala om att vi på Vasakronan är skickliga på att skapa trivsamma kontor. Vi kan med fog påstå det då vi har en stark bas med nöjda kunder och kom på första plats i NöjdKundIndex-Fastighetsbarometern.


Det är viktigt att vi är kända för det vi är bra på. Vårt varumärkesbudskap ”Stora på kontor. Större på människor” genomsyrar hela profileringen.

– Den här gången är inte Rocky med i manuset. Rocky har gjort sitt arbete på ett mycket bra sätt i de två reklamfilmer där han varit med, säger Bengt Möller. Rocky har varit en viktig pusselbit i vår tidigare framgång.

– I TV4 har vi valt att ta avstånd från reklam i sk ”breaks” och har därför beställt enbart i de ”blocks” som TV4 erbjuder. Vi vill visa respekt för de filmregissörer som vi samarbetar med och ogillar starkt avbrott i t ex filmer. På sikt kan detta leda till ett minskat tittande på program med för många ”breaks”.


Se gärna den första av sju filmer på kampanjsajten http://www.kontoret.nu. Nya filmer läggs sedan ut kontinuerligt på hemsidan. Besök gärna http://www.vasakronan.se för mer information om Vasakronan.


För vidare information vv kontakta
Bengt Möller, informationsdirektör   08-783 21 09
Eva Kasberg, bitr informationschef   08-783 21 18
Ulf Enander, vd, Reklambyrån SWE   08-506 131 00
Björn Schumacher, byråchef, Reklambyrån SWE  08-506 131 00


Fördjupad information – Integrerad varumärkessatsning


TV-reklam
Spelplanen i de nya filmerna är fortfarande kontorets värld, och liksom dokusåporna presenterar vi ett antal olika karaktärer som har samlats där för att vinna eller försvinna. Sju olika avsnitt/trailers på mellan 30 sekunder till en minut kommer att visas.


– Även de här filmerna ska bli s.k. ”bjussfilmer” med både spännande överraskningar och roliga karaktärer, kommenterar Björn Schumacher vid reklambyrån SWE som har tagit fram idé och manus. Dokusåpor har kommit att ta stor plats i vardagen, att göra parodi på dem är ganska tacksamt. De kan bli ett givet samtalsämne kring fikabordet.


Manuset har arbetats fram i samarbete med Fladenfilm och regissörerna Henrik Johnsson, Måns Herngren och Hannes Holm.


TV4 huvudmedia
Filmerna har TV4 som huvudmedium, med en mix av TV4 riks, TV4 lokalt, TV4+ och TV4.se. Detta kompletteras med TV8 och Lunarstorm.


Den första kampanjperioden håller på i drygt tre veckor till 3 april, därefter blir det ett uppehåll i knappt två veckor för att åter börja visas den 17 april t o m 14  maj.


Vasakronan har efter ett framgångsrikt samarbete med Media Broker nu gått över till att arbeta tillsammans med Barholm & Bönnelyche RSM, som i samarbete med SWE gjort mediastrategi och mediaupphandling. 


Ny hemsida och kampanjsajt
För att förstärka effekten har en särskild kampanjsajt producerats av webbyrån Moonwalk i samarbete med Valtech. På sajten visas bl a sådant material som inte fick plats i filmerna. Man kan rösta på de olika deltagarna, spela vaktmästarspelet, följa live-webbkameror, chatta  m m. http://www.kontoret.nu/


En ny hemsida för Vasakronan har premiär fredag 14/3 kl 18.00. Den har ett formspråk som går helt i linje med Vasakronans visuella plattform. Sajten ska fungera både som säljstöd för uthyrning av lokaler, som informationskanal och som investor relations verktyg.  http://www.vasakronan.se/.


Vepor
Vepor kommer att finnas på ett antal av Vasakronans fastigheter för att förstärka effekten och välkomna till en bättre värd. Dessa har producerats av Big Image.


Radioreklam
Radioreklam kommer att pågå från slutet av mars. Här görs kopplingen från filmerna till reklam för Kista Entré. DeLorian har producerat radioreklam som kommer att sändas i Stockholmsområdet.