AP Fastigheters vision om ett nytt Värtahamnen tar form

Nu tar AP Fastigheter det första steget mot en ny stadsdel genom att bygga nya kontor och butiker på 25 000 kvm klara för inflyttning i början av 2010. Mikael Söderlund och AP Fastigheters vd Fredrik Wirdenius tar första spadtaget den 6 maj. Detta blir startskottet till att skapa en ny stadsdel med kontor, bostäder och service.

Det gamla hamnområdet i Värtahamnen kommer att få en ny skepnad under de kommande åren. AP Fastigheters vision är att skapa en modern stadsdel där den ursprungliga hamnmiljön tas tillvara och förenas med hållbarhet och arkitektur i framkant.


– Just kombinationen av hamnområde, moderna kontor och bostäder är en spännande mix. Värtahamnens läge och goda kommunikationer gör det till ett perfekt tillskott i Stockholms långsiktiga utveckling, säger Fredrik Wirdenius, vd AP Fastigheter. En stor ICA Kvantum och nya moderna kontorslokaler ger en bra plattform för den kommande utvecklingen.

Värtahamnen är ett av Stockholms största utvecklingsområden där AP Fastigheter är en av de drivande krafterna. I Värtahamnen planeras under de närmaste åren för över 500 bostäder, drygt 150 000 kvm kontor samt en hel del service och ett stort antal butiker.


I Stockholms stads ”Vision 2030” räknar man med att Stockholms befolkning kommer att öka med 150 000 innevånare till 2030. Behovet av moderna och välbelägna kontor och bostäder är därför en central fråga för att kunna möta en sådan tillväxt. I hela området Husarviken-Loudden, där Värtahamnen ingår, planeras för 10 000 nya bostäder samt kontor och service med sammanlagt 30 000 nya arbetsplatser.


Borgarrådet Mikael Söderlund och AP Fastigheters vd Fredrik Wirdenius tar den 6 maj tillsammans det första spadtaget på den nya byggnaden i Värtahamnen.


För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Wirdenius, vd AP Fastigheter
Tel: 08-566 20 510 eller 0705-538062
E-post: fredrik.wirdenius@apfastigheter.se

Robert Thorstensson, affärsansv. projektutveckling AP Fastigheter
Tel. 08-566 20 516 eller 0705-94 91 94
E-post: robert.thorstenson@apfastigheter.se

Pressmeddelande_Spadtag_Riga.pdf

dagbild2a.jpg