AP Fastigheter bygger 7 500 kvm kontor i glas på citytak

På Jakobsgatan 6 mitt i Stockholms city skapar AP Fastigheter några av stadens mest spektakulära kontorslokaler. Tre våningar helt i glas om totalt 7 500 kvm byggs på den befintliga fastigheten. Inflyttning är möjlig årsskiftet 2009/2010.


Mitt i city kommer AP Fastigheter att bygga nya exklusiva kontorslokaler helt i glas ovanpå den befintliga fastigheten på Jakobsgatan 6. Projektet går under namnet The View och innebär en total investering för AP Fastigheter på ca 280 mkr. Skanska Sverige är totalentreprenör.


Inflyttning är möjlig från årsskiftet 2009/2010. The View innefattar totalt 7 500 kvm fördelat på tre våningsplan. Det finns två hiss- och trapphus, vilket möjliggör en delning av våningsplanen för flera hyresgäster.


– Intresset för The View är redan nu mycket stort, säger Katarina Wåhlin, projektutvecklingschef på AP Fastigheter. Vi är inte förvånade, detta är ett unikt tillfälle för företag att etablera sig i nyproducerade högprofillokaler mitt i Stockholms city.


AP Fastigheter passar samtidigt på att ta ett helhetsgrepp om fastigheten ur miljö- och energisynpunkt. Huset ska anpassas efter framtidens miljökrav genom en omfattande uppgradering av teknik- och ventilationssystem för ca 40 mkr som kommer att minska energiförbrukningen med mer än 25 procent. Detta innebär att fastigheten med marginal överträffar EU:s energimärkning för lokaler, Green Building.

JACOBSGATAN.jpg

Pressmeddelande_The_View.pdf