Uppsala, Centrala Uppsala

Svava


  • Adresser: Dragarbrunnsgatan 50-52 / Bangårdsgatan 10-28 / Bredgränd 15-19 / Kungsgatan 57 A-D och 59 / Svava
  • Byggt/ombyggt: 1860/1993
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2015)
  • Kontor: 4 648 m2
  • Butik: 3 240 m2
  • Bostäder: 6 127 m2
  • Övrigt: 5 703 m2
  • Arkitekt: NOARK Arkitektkontor A5

Fastighetens historia

Kvarteret Svava är byggt som ett slutet kvarter om sju byggnader med de äldsta huskropparna från 1860-talet och framåt. Under åren 1990-1992 genomfördes en genomgripande ombyggnad och utveckling av kvarteret, med NOARK Arkitektkontor som arkitekter, där mycket av de ursprungliga byggnaderna bevarades.

Om fastigheten

Denna fastighet som är belägen mitt i centrala Uppsala har allt ifrån butiker och restauranger till kontorslokaler. Matorienterade Svavagallerian är en av hyresgästerna och här hittar du många goda lunchalternativ.

Service i närområdet

Fastigheten ligger ett stenkast från Uppsalas gågata med alla dess butiker, restauranger och caféer, och med några minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt. All tänkbar service och kommunikation finns helt enkelt inom räckhåll.

Bankomat
Närmsta uttagsautomat ligger på Dragarbrunnsgatan 49 eller i Forumgallerian på Kungängsgatan 14.

Närservice
Apoteket Kronan på Svartbäcksgatan 8.
Apoteksgruppen på Dragarbrunnsgatan 48B.
Hemköp i Svavagallerian på Dragarbrunnsgatan 50.
ICA Nära på Vretgränd 9.
Systembolaget på Dragarbrunnsgatan 48A.

Träning och hälsa
Fitness 24 Seven på Påvel Snickares gränd 1.
Fitness 24 Seven på Bangårdsgatan 9.
Actic Uppsala Centralbadet på S:t Persgatan 4.

Övrig service
Vi vill att våra hyresgäster ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet. Därför kan vi genom vår tjänstepartner Coor erbjuda hjälp med en stor del av de andra uppgifter som måste lösas på ett företag, t ex konferens, reception, telefoni, vaktmästeri och städning av den egna lokalen.

Kontakta Coor på telefon 010-559 57 30 eller e-mail hyresgast@coor.com för att höra mer, du hittar också information på deras serviceportal:

> Länk till Coors serviceportal för Vasakronan” href=”https://portal.coor.com/vasakronan/vasakronan/” target=”_blank”>» Länk till Coors serviceportal för Vasakronan

Kommunikationer

Med ett par minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt och det är enkelt att transportera sig till och från kontoret med såväl cykel eller bil som kommunalt.

Tåg
Uppsala Centralstation och Resecentrum är ett kommunikationsnav för buss- och tågtrafik. Avståndet till Stockholms Central är tidsmässigt ca 40 minuter från Uppsala och hit kör såväl SJ som SLs pendeltåg flera gånger i timmen. Pendeltåget stannar även på Arlanda. Upptåget, som trafikerar Gävle-Uppsala, har många dagliga avgångar.

Länk till SJs webbplats
Länk till SLs webbplats

Buss
Närmaste busstation är Uppsala Centralstation/Resecentrum. Från Centralstationen och Resecentrum går förutom flertalet stadsbussar även regionala bussar mot såväl Enköping eller Västerås som Norrtälje och Östhammar. 

Busstationen Stadshuset på Kungsgatan ligger också bara några minuters promenad bort.

För tidtabeller och mer info se ULs hemsida:
Länk till Uppsala Buss (UL) webbplats

Bilpool
I parkeringsgaraget på nedre plan med infart Dragarbrunnsgatan 50 finns en elpoolbil från Sunfleet som är tillgänglig för alla.

För medlemskap och villkor se Sunfleets hemsida.

Parkering & laddplatser

Parkering och besöksparkering
Parkeringsmöjligheter finns i garaget på de två nedre planen, med infart från Dragarbrunnsgatan 50. Maxhöjden för fordon i garaget är 2,0 m. I garaget finns totalt 126 platser: 51 platser på nedre plan och 75 på övre plan.

Garagets öppettider är 05.30-24.00 alla dagar. Övrig tid är garaget låst.

I garaget finns det P-automater och möjlighet att betala sin parkering via betalapp.

Aimo Park ansvarar för betalautomater och uthyrningen av parkeringsplatser, så för att hyra en p-plats kontakta Aimo Parks kundtjänst på telefonnummer 0771-96 90 00 eller besök deras hemsida: www.aimopark.se.

Elladdplatser
På nedre plan i parkeringsgaraget finns 1 parkeringsplats utrustad med laddstolpe för laddning av elfordon. För laddning gäller laddplatsbiljett som betalas via parkeringsautomaten.

Vasakronan ansvarar för elladdplatserna, för frågor kontakta kundservice på telefon 018-489 20 40 eller kundservice@vasakronan.se.

M (f.d. Sunfleet) biluthyrning 
I garaget på plan -2 har M en bilpool där man genom en app i telefonen loggar in och hyr en av deras bilar som finns här. Läs mer på M:s hemsida om vilken bil som finns i detta garage och hur man går vidare för att boka dem.

https://www.sunfleet.com/m-stockholm/

Dina kontaktpersoner