Uppsala, Centrala Uppsala

Oxen


  • Adresser: Kungsgatan 53-55 / Bredgränd 14-18 / Dragarbrunnsgatan 46-48 / Smedsgränd 13
  • Byggt/ombyggt: 1895/1987/2012
  • Miljöcertifiering: LEED Platinum (2019)
  • Kontor: 7 344 m2
  • Butik: 1 768 m2
  • Övrigt: 11 929 m2
  • Arkitekt: CA Ekholm

Fastighetens historia

Den gamla delen av huset ritades av CA Ekholm och byggdes 1889. Fastigheten är uppförd i nyrenässansstil och arkitekten eftersträvade djupverkan i fasaderna. Huset skulle upplevas modernt och byggdes i material med maskinmässig prägel och hela skyltfönster. Huset var rivningshotat på 1970-talet men undgick rivning genom att klassas som byggnadsminne 1986.

Fastigheten som inrymmer Uppsala Stadsteater ritades av dåvarande stadsarkitekten Gunnar Leche 1948.

Om fastigheten

Centralt belägen fastighet som bl.a. inrymmer Uppsala Stadsteater, restauranger och kontor.

Service i närområdet

Fastigheten ligger ett stenkast från Uppsalas gågata med alla dess butiker, restauranger och caféer, och med några minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt. All tänkbar service och kommunikation finns helt enkelt inom räckhåll.

Bankomat
Närmsta uttagsautomat ligger vid Nordea på Dragarbrunnsgatan 49 eller i Forumgallerian på Kungängsgatan 14.

Närservice
Apoteket Kronan på Svartbäcksgatan 8.
Apoteksgruppen på Dragarbrunnsgatan 48B.
Hemköp i Svavagallerian på Dragarbrunnsgatan 50.
ICA Nära på Vretgränd 9.
Systembolaget på Dragarbrunnsgatan 48A.

Träning och hälsa
Fitness 24 Seven på Påvel Snickares gränd 1.
Fitness 24 Seven på Bangårdsgatan 9.
Actic Uppsala Centralbadet på S:t Persgatan 4.

Övrig service
Vi vill att våra hyresgäster ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet. Därför kan vi genom vår tjänstepartner Coor erbjuda hjälp med en stor del av de andra uppgifter som måste lösas på ett företag, t ex konferens, reception, telefoni, vaktmästeri och städning av den egna lokalen.

Kontakta Coor på telefon 010-559 57 30 eller e-mail hyresgast@coor.com för att höra mer, du hittar också information på deras serviceportal:

» Länk till Coors serviceportal för Vasakronan

Kommunikationer

Med ett par minuters promenad till Uppsala Centralstation/Resecentrum kan kontoret knappast ligga mer centralt och det är enkelt att transportera sig till och från kontoret med såväl cykel eller bil som kommunalt.

Tåg
Uppsala Centralstation och Resecentrum är ett kommunikationsnav för buss- och tågtrafik. Avståndet till Stockholms Central är tidsmässigt ca 40 minuter från Uppsala och hit kör såväl SJ som SLs pendeltåg flera gånger i timmen. Pendeltåget stannar även på Arlanda. Upptåget, som trafikerar Gävle-Uppsala, har många dagliga avgångar.

Länk till SJs webbplats
Länk till SLs webbplats

Buss
Närmaste busstation är Uppsala Centralstation/Resecentrum. Från Centralstationen och Resecentrum går förutom flertalet stadsbussar även regionala bussar mot såväl Enköping eller Västerås som Norrtälje och Östhammar. 

Busstationen Stadshuset på Kungsgatan ligger också bara några minuters promenad bort.

För tidtabeller och mer info se ULs hemsida:
Länk till Uppsala Buss (UL) webbplats

Bilpool
I parkeringsgaraget på nedre plan i närliggande Svavagallerian (infart Dragarbrunnsgatan 50) finns en elpoolbil från Sunfleet som är tillgänglig för alla. För medlemskap och villkor se Sunfleets hemsida.

Parkering & laddplatser

Parkering och besöksparkering
Bilparkering hänvisas till grannfastigheternas garage Svavagaraget på Dragarbrunnsgatan 50 eller Smedengaraget på Smedsgränd 20. Maxhöjden för fordon i garagen är 2,0 meter.

Svavagaraget
Svavagaragets öppettider är

Måndag-lördag 06.00-24.00
Söndag 09.00-24.00, övrig tid sker inpassering med kod.

I garaget finns det P-automater.

Q-Park ansvarar för Svavagaraget, så för frågor kontakta Q-Parks kundtjänst på telefonnummer 0771-96 90 00 eller besök deras hemsida (https://www.q-park.se/).

Smedengaraget
Smedengaragets öppettider är

Måndag-söndag 06.00-24.00, övrig tid sker inpassering med nyckel.

I garaget finns det P-automater.

Q-Park ansvarar för Smedengaraget, så för frågor kontakta Q-Parks kundtjänst på telefonnummer 0771-96 90 00 eller besök deras hemsida (https://www.q-park.se/).

Elladdplatser
I Svavagaraget finns fem elladdplatser som Vasakronan ansvarar för, och i Smedengaraget finns fyra elladdplatser, vilka Q-park ansvarar för.

Dina kontaktpersoner