Vasakronan - fastighetsbolag med fokus på kontor och butiker
Publicerad: 2017-01-26

Smart & klart – enklare blir det inte

Det är mycket som går fort nu. Det gör att lokalbehoven kan förändras snabbt och flexibilitet blir ett nyckelord. Det ser vi dagligen hos våra hyresgäster. Lösningen tycker vi är enkel, men smart. Hyr ett kontor som redan är färdigt.

smart_klart_Goteborg

– Kan vi flytta in i dag?

Det började med ett samtal på förmiddagen. Klockan 17.00 var kontraktet påskrivet och redan nästa morgon var de nya hyresgästerna i gång och jobbade.

– De tyckte varken att de hade tid eller intresse av att inreda och möblera ett kontor, men att det var viktigt för dem att sitta i en snygg och affärsdrivande miljö. På det sättet var Smart & klart den perfekta lösningen, berättar Fanny Murén, uthyrare i Göteborg.

Riktigt så dramatiska är inte alla våra uthyrningar av Smart & klart-kontor, men faktum kvartstår att det är flexibiliteten som lockar. Inga krångliga avtal eller långa avtalstider. Allting är redan uppe och fungerar, inredning, möbler, it, AV-utrustning, kaffemuggar – allt finns på plats. Det är bara att sätta igång och jobba.

Digitaliseringen driver på utvecklingen och just nu förändras hur vi använder våra arbetsplatser i grunden. Ju snabbare omvärlden rör sig, desto viktigare blir det för företag att kunna vara flexibla i de hastiga förändringarna. Kontoret måste då bli en lättrörlig resurs som är anpassningsbar.

smart_klart_gbg

Flexibilitet som koncept

– För många är det svårt att ha lång framförhållning. Behovet av att flytta till nya lokaler kan uppstå här och nu. Vårt kontorskoncept Smart & klart handlar precis om det. Det är ett nyckelfärdigt kontor som rymmer all vår samlade kunskap om hur ett kontor utformas på bästa sätt, säger Britt Lindqvist, utvecklingschef på Vasakronan.

Allt med Smart & klart är flexibelt. Avtalet är lätt att förstå, kan signeras digitalt och framförallt öppet för att förändringar kan ske. Smart & klart har inga långa avtalstider som låser in utan är snarare en hyresform som är skapat för att kunna följa med era utmaningar, oavsett om ni växer, behöver arbeta på andra sätt eller tillfälliga lokaler.

– Varje kontor ska kännas välkomnande och trivsamt. Samtidigt vill jag skapa en kreativ miljö, något oväntat, det ska kännas lite som att komma hem. Jag lägger ner mycket tid i valet av material, färger, belysning och spännande inredningsdetaljer. Ja, det blir ju en hel del besök på auktioner och loppisar.

Nina Wessung, stylist och inredare på Vasakronan

smart_klart_telefonplan

Smart_klart_CENTRUMHUSET

Vi vill göra det så bekymmersfritt som möjligt för hyresgästerna. De slipper själva ta itu med den mängd praktiska frågor som en flytt innebär. Vi har fixat det som behövs.

Britt Lindqvist, utvecklingschef på Vasakronan

Samrt_klart_goteborg_1

smart_klart_garnisonen15

Lite extra kärlek

Smart & klart handlar inte enbart om flexibilitet och snabbhet. Alla våra Smart & klart-kontor ger vi lite extra kärlek. I Uppsala finns ett kontor som är helt utformat med återvunnen inredning, till och med porslinet är begagnat, inköpt från en nedlagd kursgård utanför stan. I Garnisonen på Östermalm i Stockholm hänger en cykel på väggen direkt när man kommer in genom entrén. I de flesta kök står kryddor färdiga att skördas som en extra smaksättning åt lunchlådan.

–  Varje kontor ska kännas välkomnande och trivsamt. Samtidigt vill jag skapa en kreativ miljö, något oväntat, det ska kännas lite som att komma hem. Jag lägger ner mycket tid i valet av material, färger, belysning och spännande inredningsdetaljer. Ja, det blir ju en hel del besök på auktioner och loppisar, säger Nina Wessung, stylist och inredare på Vasakronan.

Komma hem-känslan skapas i de många detaljerna, har kontoret dusch så finns snygga hållare för duschkräm och allt annat som behövs i ett badrum, i köket står handkräm som kan användas efter handtvätten. Det är känslan för helhet som skapar det kompletta kontoret.

–  Jag gjorde i ordning ett kontor på Östermalm där det mesta av möblemanget var återbrukat, men många inredningsdetaljer kom från Svenskt tenn. det gav en spännande kontrast och dynamik till hela kontoret, avslutar Nina Wessung.

Nyfiken på Smart & klart?

Kan det verkligen vara så enkelt? Tja, vi tycker nog det och inte bara att det kan vara så, utan att det alltid borde vara så enkelt.

Vi har Smart & klart-kontor på alla de orter som vi har fastigheter. Och behovet har visat sig vara stort oavsett region. Vi fortsätter att utveckla kontor så fort vi kan. Dessutom har vi redan tänkt grönt åt er. Vi älskar hållbarhet och miljö och arbetar aktivt med att hålla nere energianvändningen i våra fastigheter och lokaler. Vi ser till att så mycket som möjligt återvinns i nya kretslopp och i våra Smart & klart-kontor är ekologiskt, återvunnet och hållbart med kvalitet en genomgående röd tråd både i inredning och i materialval.

Är du intresserad av ett Smart & klart-kontor så kontakta någon av våra uthyrare här nedan så kan de hjälpa dig på vägen.

Exempel på vad som kan ingå i Smart & klart-konceptet

 • Inventarier (allt från kastruller och häftklamrar till receptionsdisk och whiteboards)
 • AV-utrustning
 • Nätverk
 • Värme & kyla
 • Vatten
 • Avfall
 • Fastighetsskatt

Kontakta någon av våra uthyrare för mer information om Smart & klart!

 • Uthyrningschef Jesper Swedenborg Jesper Swedenborg 08-566 207 82 | 070-968 17 82
 • Uthyrningschef Anneli Dahl Anneli Dahl 040-691 71 58 | 070-961 84 02
 • Uthyrningschef Daniel Jighede Daniel Jighede 031-743 42 24 | 070-453 01 42
 • Uthyrare Petra Stråle Petra Stråle 018-489 20 36 | 070-382 17 23