Vasakronan - fastighetsbolag med fokus på kontor och butiker
Publicerad: 2014-10-31

Pop-up dyker upp i Vasakronans erbjudande

Etablerade varumärken som vill lansera en ny kollektion, nya varumärken som vill testa marknaden och e-handlaren som vill bli fysisk för en stund. Vasakronan breddar sitt utbud som ett svar på den ökade efterfrågan på korttidsbutiker.

P1030153

Vi får ständigt frågor om möjligheterna att hyra tillfälliga ytor.
Skrapan vänder sig till en målgrupp som kräver ständig förändring.
Pop-up butiker kompletterar Skrapans fasta butiksmix på ett bra sätt.

Gunilla Uhrus, Affärsutvecklare Handel, Vasakronan

Vad är en pop-up butik?

En pop-up butik är en lokal i ett av våra köpcentrum, gallerior eller i ett gatuläge som man kan hyra under en tidsbegränsad tid. Storleken varierar men de flesta ligger mellan 50 kvm – 300 kvm. Det brukar vara en lämplig storlek för dem som vill hyra.

Vem efterfrågar pop-up?

Det är väldigt olika. Vi har haft allt från välkända varumärken som vill lansera en ny kollektion till helt okända varumärken som vill testa marknaden. Det vi ser är att efterfrågan ständigt ökar och därför har vi nu breddat vårt utbud till att även erbjuda korttidslokaler på detta sätt.

Vilken är den kortaste tiden man kan hyra?

Det varierar. Just nu har vi en pop-up lokal i Skrapan i Stockholm som man kan hyra två veckor som kortast. I ett annat läge har vi haft en vecka som kortast. Kortare än en vecka brukar vi inte hyra ut.

Vad kostar det?

Den butik som vi erbjuder i Skrapan kostar 15 000 kronor i månaden. Hyrorna varierar beroende på läge och storlek. Det som är gemensamt för alla våra pop-up butiker är att man ser priset direkt i lokalpresentationen på vår hemsida.

Får vem som helst hyra en pop-up butik?

Vi ser till helheten. Precis som i alla handelslägen vill vi erbjuda en attraktiv handel. Lite beroende på den övriga butiksmixen och profilen på gatan eller centrumet så passar vissa pop-up erbjudanden bättre än andra, men i princip så är möjligheten öppen för alla som har ett behov.

Hur ska man göra för att hyra pop-up hos Vasakronan?

Alla våra tillgängliga pop-up butiker finns sökbara på vasakronan.se. Där finns också kontaktuppgifter som gäller för varje läge. Antalet pop-up butiker varierar över tid lite beroende på tillgängligheten.