Vasakronan - fastighetsbolag med fokus på kontor och butiker
Publicerad: 2016-12-19

Ny handelschef med fokus på samverkan

Stockholms city står under förvandling. Alla som försökt ta sig genom stan har fått känna på den byggiver som råder. Urban Escape, Gallerian, Hamngatan och Sergels torg – det känns som att allt händer på en gång. Och mer kommer det att bli.

För att möta upp handelns behov av samordning och koordinering har Martin Sandgärde utsetts till chef för handel i Stockholm på Vasakronan.

– Eftersom vi har många kommande projekt i city framöver när vi bland annat bygger om Sergelhuset, kvarteret Hästskon intill Sergels torg, så måste det finnas en tydlig strategi för hur vi kan nå bästa resultat på smidigaste sätt, säger Martin Sandgärde.

Den stora utmaningen ligger i att utveckla morgondagens handel, inte att stirra sig blind på eventuella hinder. Martin Sandgärde tror att nyckeln till att lyckas ligger i att skapa produkter som marknaden efterfrågar och som kan ändras över tid, och att det måste ske i samsyn.

– För att skapa ett attraktivt city måste vi ha ett starkt samarbete i city. Alla parter måste jobba ihop; fastighetsägare, Stockholms stad, butiker och besökare, restauratörer och andra intressenter. Alla som bidrar till en stark och levande stad.

För Vasakronans del innebär de närmaste åren att man kommer att synas och höras mer. Förutom de stora projekten är ett intensivt arbete igång för att utveckla handelsstråk som Sergelgatan och Biblioteksstaden.

– Vi måste ha en tydlig strategi för hur vi ska skapa handel och upplevelser som efterfrågas. Helt enkelt hur vi kan skapa attraktiva produkter. Min roll ska bidra till en helhet och att vi fokuserar på att få in rätt koncept och rätt hyresgäster, säger Martin Sandgärde.

Om du fick önska dig en drömetablering i julklapp, vilken skulle det vara?

Oj, det är svårt att komma på någon enskild, allt beror på sammanhanget. Men vi har länge jobbat för att få in en större internationell kedja och deras flagship store. Nu har vi både möjlighet och muskler att skapa unika lokalerna i bästa läge i city, så vi får väl se vad tomten har med sig…….

31138_MartinSandgarde_IMG_0745 (1)

Martin Sandgärde, ny chef för handel I Stockholm på Vasakronan.