Vasakronan - fastighetsbolag med fokus på kontor och butiker
Publicerad: 2016-11-30

Avflytt

När ni har bestämt er för att flytta så är det bra att ta fram hyresavtalet och se vad vi har kommit överens om. Det är ganska många saker att tänka på så använd gärna vår checklista så att allt hinns med.

Tips innan ni flyttar

Inför flytten är det mycket att tänka på. Därför har vi tagit fram en checklista som förhoppningsvis kan vara till hjälp. Vi rekommenderar att ni även läser igenom stycket om avflytt i ert hyresavtal för att se vad som gäller angående städning och återställande av lokalen. Om något är oklart kontaktar ni er fastighetschef. Om ni inte har uppfyllt era skyldigheter enligt hyresavtalet har Vasakronan rätt att städa och återställa lokalen på er bekostnad. Det är därför viktigt att känna till vad ni behöver göra så ni slipper onödiga kostnader.

Lokalen ska tömmas och återställas till samma skick som den hade när ni flyttade in eller enligt överenskommelse i hyresavtalet. All egendom som inte är Vasakronans ska tas bort. Ombyggnads- och inredningsarbeten som ni utfört (även om de har utförts före tillträdesdagen) ska återställas, om inget annat överenskommits. Skador utöver normalt slitage ska repareras. Lokalen ska återlämnas väl rengjord inklusive genomförd golvvård och fönsterputsning. När lokalen är tömd, återställd och städad genomför vi tillsammans en avflyttningsbesiktning. Besiktningen baseras på den inflyttningsbesiktning som genomfördes vid tillträdet.

Vid en flytt är det vanligt att ni får mer avfall än vanligt och då räcker kapaciteten i miljörummet inte till. Då måste ni kontakta Ragn-Sells som sköter avfallshanteringen i fastigheten och beställa en extra hämtning.

Kontakta Ragn-Sells på telefon: 077-188 88 88 eller mejl: kundtjanst@ragnsells.com. Tala om att ni är hyresgäst hos Vasakronan så får ni ett mer förmånligt pris.

Checklista avflytt

Grön flytt

Via vår serviceleverantör Coor kan ni få hjälp med er flytt. Coor kan erbjuda hjälp med planering, flyttprojektledning och flyttfirmor. De erbjuder gröna flyttar genom bland annat cykelbud eller flytt där alla restprodukter dokumenterat återvinns, säljs eller ges vidare. För mer information om grön flytt och kontaktuppgifter till Coor se nedan.

Grön flytt

Coor
hyresgast@coor.com
Stockholm: 010-559 57 30
Göteborg: 031-154 215
Malmö: 040-125 770
Uppsala: 018-135 600