Vasakronan - fastighetsbolag med fokus på kontor och butiker
Publicerad: 2014-01-31

Handelsprojekt

Vasakronan är en av Sveriges största projektutvecklare med en projektvolym på nära 6,4 miljarder, där några av våra största projekt finns inom handelsbeståndet. Här kan du läsa kortfattat om två av dem. Är du nyfiken på fler av våra handelsprojekt så är du välkommen att kontakta jesper.ortengren@vasakronan.se

Butikslokaler och miljösmart hotell på Fredsgatan i Göteborg

Snart är kvarteret Perukmakaren på Fredsgatan i Göteborg klart. Under månader har kranar och byggplank samsats med shoppingsugna längs ett av Göteborgs mest populära shoppingstråk. Exteriört är förändringen påtaglig. Fasaden har moderniserats och längs med Drottninggatan har den tidigare arkaden glasats in. I och med det har flera nya butikslokaler skapats. Och nu äntligen slår de upp sina portar för alla shoppingsugna. Gina Tricot, Stadium, Kriss och Johanssons skor är några av hyresgästerna.

 

– Det mesta är uthyrt, men vi har några mindre butikslokaler där vi letar rätt aktörer. Genom att vi glasade in arkaden längs med Drottninggatan har butikerna där fått ett bättre exponeringsläge ut mot kunderna, säger Jesper Örtengren, affärsutvecklingschef för Handel i Vasakronan

Ovanför butikerna har ett tidigare kontor byggts om till hotell. Det drivs i STF:s regi och erbjuder den prismedvetna gästen ett bekvämt boende som är både ekonomi- och miljösmart. Hotellet har cirka 100 rum och är ett av de första hotellen i Sverige att miljöklassas enligt LEED.

Hela fastigheten enligt LEED med målet att halvera energianvändningen. Dessutom görs stora satsningar i garaget som får ett rejält lyft och blir ljusare och bekvämare. Det förses med laddstolpar för elbilar och en ny LED-belysning. Drottninggatan och Kyrkogatan görs om till gåfartsgator för att minska biltrafiken. Totalt investerar Vasakronan drygt 200 miljoner i fastigheten.

 

 

 

 

Drag i Dragarbrunn, Uppsala

Dragarbrunnsgatan i Uppsala genomgår en rejäl ansiktslyftning. Från en ganska tråkig transportsträcka blir det en gata för flanörer och shoppingsugna i staden. Förvandlingen har inneburit bland annat en ny stenbeläggning längs med hela gatan, trottoarerna har tagits bort och hela gatan anpassas framförallt för gående. Vasakronan har gjort stora investeringar ibland annat Svavagallerian som öppnade för drygt ett år sedan, och erbjuder matupplevelser på 3000 kvm.

Vi moderniserar butiksfasader och skapar tydligare uttryck för våra butikslokaler längs med gatan. Vi och staden har en gemensam vision om att bredda Uppsalas shopping och det ger resultat. Några nya aktörer som har valt Dragarbrunnsgatan är bland annat The English Shop, Digital Inn och TGR.