Stockholm 360

Stockholm 360

Se ut över Kungsträdgården från skrivbordet, titta på Riddarfjärden när du äter lunch eller studera Stadshuset under mötet. Med sina helglasade fasader och panoramautsikt över hela Stockholm gör The View verkligen skäl för sitt namn.

Mitt i Stocholm City, på taket av en befintlig byggnad, har tre glasade våningar uppförts. The View, som färdigställdes 2011, är en unik och spektakulär byggnad på alla sätt. Den transparenta kontorskroppen i glas och stål är en modern och spännande kontrast till det befintliga husets strama 1970-talsarkitektur.

Fastighetens dubbelglasfasad går från golv till tak och släpper in ljus från alla väder- streck. Under mörka nätter lyser The View upp kvarteret och den moderna interiören blir synlig för förbipasserande. Mellan glasskikten finns en solavskärmningsduk som reflekterar bort sol- och värmeinstrålning under sommarens soligaste dagar. Avskärmningsduken fungerar som en transparent rullgardin som går ned automatiskt när solen strålar som mest. Innanför glaset finns värmeelement mon- terade i golvet för att bidra till ett behagligt klimat året om.

Men det är inte bara den spännande fasaden som gör The View unik. Även byggnadens inre är något utöver det vanliga. Kontorslokalerna har nästan tre meter i takhöjd och luftiga ytor. Och beroende på vilken sida av kontoret man befinner sig på har man utsikt över Stockholms inlopp, Riddarfjärden, Stadshuset, Hötorgsskraporna eller Kungsträdgården.

Kvarteret kring The View sjuder just nu av liv och utveckling, och ett mer trivsamt och öppnare gaturum växer fram. Inbjudande promenad- och handelsstråk med fokus på livsstilsbutiker, restauranger och moderna kontor kommer att göra området levande dygnet runt.

 

_______
Artikeln kommer från Vasakronans kundtidning En bättre värd. Om du kostnadsfritt vill prenumerera på En bättre värd i pappers- form, klicka här för att beställa den.