Cowi ser sin framtid i Lilla Bommen och Platinan

Vasakronan har träffat Anders Wiktorson, VD för COWI, som valt Platinan för sina 600 medarbetare i Göteborg.

Ni kommer att bli en av våra första hyresgäster i Platinan, berätta lite om COWI, vilka är ni?
Vi är teknikkonsulter som jobbar med hållbar samhällsutveckling. I Sverige är vi till exempel involverade i Hisingsbron, Masthuggskajen, Västlänken och Ostlänken. Vi hjälper också olika industriföretag med deras gröna omställning. Totalt är vi 7000 medarbetare, vi verkar främst i de skandinaviska länderna men har också stora verksamheter i till exempel USA, Storbritannien och Indien. I Sverige är vi 1200 medarbetare och huvudkontoret ligger här i Göteborg. Vi finns på ca 15 orter i Sverige med det största kontoren i Göteborg, Malmö, Stockholm, Karlstad och Stenungsund.

Vad var det som gjorde att ni valde just Platinan och Lilla Bommen?
För oss är det viktigt att platsen vi är etablerade på signalerar samma värden som vi som bolag står för. Genom att flytta till ett nybyggt hus med höga hållbarhetsambitioner i ett attraktivt läge visar vi att COWI är ett framtidsorienterat företag. Lilla Bommen och Platinan blir en knutpunkt och en samlingsplats för många i Göteborg, det är ett framtidsområde, och som stadsutvecklare vill vi såklart vara där det händer. Lilla Bommens centrala läge nära all kollektivtrafik gör det enkelt för våra medarbetare, kunder och samarbetspartners att kunna komma till oss utan att byta färdmedel. Det är något som känns viktigt både ur effektivitets- och hållbarhetssynpunkt. Vi är dessutom hyresgäster hos Vasakronan både i Stockholm och Malmö så vi ser fram emot ett gott samarbete även här.

Anders Wiktorson, VD för COWI

Vad ser ni fram emot mest när ni väl är på plats?
Att få ett modernt kontor anpassat för samarbeten, möten och innovation. Ett kontor för framtiden. Vi ser fram emot en arbetsplats som uppfyller våra egna hållbarhetsambitioner och att kunna erbjuda våra medarbetare närheten till vattnet, kommunikationer, service, restauranger, hotell med mera. Vi är också stolta över att etablera oss i det område där Göteborg utvecklas som mest och att vara på plats tidigt, då blir vi en del av stadsutvecklingen här och kan på nära håll få följa hur området växer fram.

Sist men inte minst, när är planerad inflyttning?
Vi planerar att flytta in Q1 2022. Alla våra medarbetare i Göteborg kommer att vara knutna till det nya kontoret så vi blir ett gäng på 600 personer som kommer att befolka området.

För oss är det viktigt att platsen vi är etablerade på signalerar samma värden som vi som bolag står för. Genom att flytta till ett nybyggt hus med höga hållbarhetsambitioner i ett attraktivt läge visar vi att COWI är ett framtidsorienterat företag.

Anders Wiktorson, vd Cowi