Beskrivning:

Svea livgarde är en del av Garnisonen.
Ursprungligen var Svea livgarde en regementsbyggnad, granne med Göta livgarde. Då, på sent 1800-tal, var övriga delar av Garnisonen bara en stor kaserngård. Livgardesbyggnaderna har byggts om fullständigt invändigt, men till stora delar bevarats utvändigt. Istället för logement och mäss finns här idag ljusa, vackra kontorslokaler som passar bäst för storrum och andra öppnare planlösningar.

Omgivning:

Närhet till både stadsmiljö på Östermalm och grönområden på Djurgården och Gärdet.

Närservice:

Listan är lång på de tjänster och service som finns att tillgå inom kvarteret Garnisonen och allt går att nå bland annat via de två fastighetsgemensamma receptionerna på Karlavägen 100 och 108. Vill du motionera, konditions- eller styrketräna eller bara få en nypa frisk luft har du både Djurgården och Gärdet precis intill - stora grönområden som är perfekta för promenaden, löprundan eller cykelturen. Den som föredrar löpband, konditionsmaskiner, styrketräning eller aerobics besöker med fördel gymmet Nordic Wellness som är beläget mitt i kvarteret. I Garnisonen finns även företaget Nyvana som erbjuder massage och naprapati.

I kvarteret finns även fem stycken restauranger för lunch och catering. Här finns också Posten, Coop Nära, Lloyds Apotek & Systembolaget.

Kommunikationer:

Kommunikationer Garnisonen ligger på Östermalm, nära såväl city som Kungliga Djurgården. T-banestationen Karlaplan, som tillhör tunnelbanans röda linje, ligger cirka fem minuters promenad bort. Stombusslinjen 4 har ändhållplats i kvarteret. Andra bussar som trafikerar Garnisonen är 67, 69 och 76.
Vid Djurgårdsbron, endast några minuters promenad bort, når man Spårväg City.

SL:s tidtabeller

På markparkeringen (infart via Linnegatan) finns totalt tre poolbilar från Sunfleet, varav en laddhybrid, som är tillgängliga för alla. För medlemskap och villkor se www.sunfleet.se.

Parkering:

Parkeringsmöjligheter finns dels i garaget med infart från Banérgatan 30 samt vid Linnégatan där det finns en större markparkering.

Garagets öppettider: alla dagar 06-24, övrig tid sker inpassering med kort och kod

Apcoa Parking ansvarar för uthyrningen av parkeringsplatser. Vill du reservera en p-plats? Kontakta Apcoas kundtjänst på telefonnummer 08-556 306 70, maila till uthyrning@apcoa.se eller gå in på hemsidan www.apcoa.se.

I garaget finns 18 parkeringsplatser utrustade med laddstolpar för laddning av elfordon. 14 platser är utrustade med laddstolparna som erbjuder laddeffekt på 7,4 kW med Typ 2 uttag. Resterande fyra platser är utrustade med miniladdare för laddning av elmotorcyklar och elmopeder och erbjuder laddeffekt på 3,7 kW med schukouttag.

På markparkeringen finns ytterligare fem parkeringsplatser utrustade med laddstolpar för laddning av elfordon. Laddstolparna erbjuder laddeffekt på 7,4 kW och har Typ 2 uttag.

Garagets öppettider:  alla dagar 06.00-24, övrig tid sker inpassering med kort och kod

Oreserverad plats: 1800 kr/mån (ex moms)
Reserverad plats: 2600 kr/mån (ex moms)
MC-plats: 500 kr/mån (ex moms)
Laddplatstillstånd: 600 kr/mån tilläggsabonnemang (ex moms)
Kontakta Apcoa för att hyra plats.

Hyresgäster:

Max Hamburgerrestauranger, Universal Music AB, Cision AB, IBX Group AB, Stockholms Konstnärliga Högskola, Feelgood, Svensk Tenn m fl