Beskrivning:

Ståtlig fastighet belägen vid Stureplan. Vackra, representativa lokaler.

Omgivning:

Mitt på Stureplan med närhet till Sturegallerian som kantas av butiker, restauranger och kaféer samt till Sturebadet, en träningsanläggning med spa, bad och aerobicpass av olika slag.

Närservice:

Det centrala läget i Stockholm gör att all önskvärd service finns i omkringliggande kvarter.

Kommunikationer:

Det är nära till T-bana Östermalmstorg och Hötorget. På Birger Jarlsgatan och Kungsgatan passerar ett flertal busslinjer.

För mer information, se www.sl.se

Parkering:

Ett flertal allmänna parkeringsgarage finns i närområdet. Exempelvis på Birger Jarlsgatan, Regeringsgatan och Oxtorgsgatan.

Historik:

Detta hus byggdes 1893-95. Arkitekt för fasaderna var Edward Ohlsson, medan planritningarna utfördes av Carl Kleitz. Byggherre var grosshandlare Johan Fredric Rossander och byggmästare var Lars Larsson. Apoteket Svanen flyttade in i huset 1908 och låg kvar till 1989. Av den påkostade och eleganta apoteksinredningen, som ritades av arkitekten Hugo Rahm, finns takfrisen kvar. Föreställande landskap med träd, vatten och svanar. Svenska Handelsbankens kontor i huset öppnades 1922. I mitten av 1930-talet utfördes en genomgripande ombyggnad av huset, då bland annat bottenvåningen glasades i funktionalistisk anda. Fastigheten byggdes om 1998-99.

Hyresgäster:

Handelsbanken, Ålandsbanken