Beskrivning:

Tjusigt 1800-tal med bra läge i närheten av Stureplan.

Omgivning:

I centrala delarna av Stockholm. Fastigheten är belägen i närheten av Stureplan och inom gångavstånd finns exempelvis Sturegallerian med dess utbud av butiker, restauranger och kaféer. Är du träningssugen är det även nära till Sturebadet, en träningsanläggning med spa, bad och aerobicpass av olika slag.

Närservice:

All tänkbar service finns i området.

Kommunikationer:

Det är nära till T-bana Hötorget och Östermalmstorg. På Kungsgatan och Birger Jarlsgatan passerar ett flertal busslinjer.

För mer information, se www.sl.se

Parkering:

Närmaste parkeringsgarage finns på Oxtorgsgatan och Regeringsgatan.

Historik:

Huset byggdes åren 1856-66. Arkitekt för fasaderna var Fredrik Wilhelm Scholander (1816-81) och planerna ritades av Carl Nestor Söderberg (1830-81). Byggherre var målaremästare Sigfrid Wagner. Åren 1927-28 utfördes en genomgripande ombyggnad och modernisering av huset med nya lägenhetsdispositioner, hiss, ny entré från Norrlandsgatan, ny butiksvåning och centralvärme. Fasaden förenklades 1944. Lästmakargatan fick sitt namn 1857, efter att tidigare kallats Lästmakargränden.

Hyresgäster:

Adform, Fitnessguru, Monitor Shipping, Pond  Innovation, Krog Media, Ilse Jacobsen, Svensk Kraftmäkling, Herrsalongen, Linsen Oftalmica, Swiech & co och Visage Hudvård