Beskrivning:

Denna moderna fastighet på Hamngatan 13 har utsikt över Norrmalmstorg. Det finns dessutom en takterrass som hyresgästerna förfogar över.

Omgivning:

Fastigheten är belägen vid Norrmalmstorg med närhet till Stadens bekvämligheter och Djurgårdens grönområden. Ett stenkast från Kungsträdgården. Från Nybrokajen avgår även ett flertal skärgårdsbåtar.

Närservice:

All tänkbar service finns i området.

Kommunikationer:

Det är nära till både t-bana Östermalmstorg och T-Centralen samt bussar och spårvagn från Norrmalmstorg. Från Nybrokajen avgår ett flertal båtlinjer.

För mer information, se www.sl.se

Parkering:

Närmaste parkeringsgarage finns på Regeringsgatan och Birger Jarlsgatan.

Historik:

Detta hus byggdes 1977-78. Arkitekt var EHKL AB och byggherre var Förvaltnings AB Korbe & Co. På platsen låg tidigare ett hus uppfört 1876-78 som åren 1908-61 inrymde AB Gustaf Holmbloms välkända kappaffär. Ännu på 1640-talet var det område som i dag upptas av Norrmalmstorg med angränsande kvarter en vik av Saltsjön. Hela kvarteret Styrpinnen ligger på mark som erövrats genom utfyllnader i denna vik. Det var de dåliga grundförhållandena på denna utfyllda mark som gjorde att det äldre huset på platsen måste rivas.

Hyresgäster:

VISA, Volkswagen, Qatar Airways, Bank of Scotland, Skandia Mäklarna, Telavox