Beskrivning:

Vackert funkishus med moderna och trevliga kontorslokaler centralt beläget i Stockholm City.

Omgivning:

Fastigheten är centralt belägen, endast ett kvarter från Kungsgatan och Hötorget. Här finns restauranger, butiker och goda kommunikationer alldeles utanför porten.

Kommunikationer:

Tunnelbanestation Hötorget har uppgång i nordöstra hörnet av fastigheten. Flertalet busslinjer passerar på Sveavägen samt ett kvarter söderut på Kungsgatan.

För mer information, se www.sl.se

Parkering:

Garage finns i fastigheten, och hanteras av Mobil Park. För information om lediga platser, pris m.m. kan ni med fördel kontakta Mobil Park enligt nedan kontaktuppgifter;

Telefon: 018 - 10 15 60

Fax: 018-10 15 70

Epost: kundservice@mobilpark.se

Historik:

Detta hus byggdes 1928-30 efter ritningar av arkitekt Josef Östlihn (1882-1941). Byggherre var Fastighets AB Sejlaren och byggmästare Olov Mårtensson. Huset var redan från början avsett för kontor.

Kvarteret, som före breddningen av Sveavägen på 1920-talet var betydligt djupare, hette ursprungligen Repslagaren. För att undvika förväxling med ett kvarter med samma namn på Östermalm döptes kvarteret 1922 till Sejlaren. Sejlare är benämningen på den ena av de två yrkesgrupperna inom repslageriet. Sejlarna tillverkade så kallat smågods, medan repslagarna svarade för att spinna trossar av kabelgarn.

Hyresgäster:

Aberdeen, Monster Worldwide Scandinavia AB, Raysearch Laboratories AB, SHR Service AB